Çocuk Ayakkabısında Zehir Alarmı! Ucuz Ayakkabıya Yönelmeyin

TAKİP ET

İtalya'nın Milano kentinde zararlı atıkları illegal yollarla işleyerek elde ettikleri hammaddeyi Türkiye, Meksika ve Kanada gibi ülkelere satan çete üyelerine operasyon düzenlendi.

İtalya’nın Milano kentinde zararlı atıkları illegal yollarla işleyerek elde ettikleri hammaddeyi Türkiye, Meksika ve Kanada gibi ülkelere satan çete üyelerine operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan çete üyelerinin çocuk ayakkabılarının üretiminde kullanılan zehri, piyasadaki fiyatın üçte birine sattıkları tespit edildi.

Avrupa’daki zehirli atıklar, çocuk ayakkabısı olarak başını Türkiye’nin çektiği birçok ülkeye ticaret adı altında giriyor. İtalyan polisi tarafından bu zehirli atıkları illegal yollardan işledikleri tespit edilen çete üyelerine düzenlenen operasyonda dokuz çete üyesi gözaltına alındı.

Bu zehirli atıkların işlenmesiyle elde edilen hammaddelerin başlıca kullanım alanları ise plastik sanayi, lastik çizme ile çocuk ayakkabısı tabanı üretimi. Ayrıca daha birçok ürünün üretiminde de kullanılan bu zehirli hammaddelerin, piyasadaki fiyatın üçte birine Türkiye, Fas, Meksika ve Kanada gibi ülkelere sokulduğu öğrenildi.

İllegal yollardan ve hiçbir kontrolden geçmeden işlenerek üretilen bu ürünlerin sağlığa zararlı olduğu yönünde İtalyan basınında haberler yer aldı. İtalyan polisi tarafından da konuyla ilgili soruşturma yürütülüyordu. Yürütülen soruşturma neticesinde düzenlenen operasyonlarda 9 kişi hakkında gözaltı işlemi uygulanırken, 12 kişi hakkında da yürütülen soruşturma halen devam ediyor. Söz konusu çetenin, illegal yollardan zehirli hammaddeleri işleyerek elde ettikleri ürünlerden 2 milyon Euro’yu aşkın kazanç elde ettiği söyleniyor.

çocuk ayakkabısı İtalya Milano zehirli atık Avrupa