Cinsel İstismar Sanığı Öğretmene 17 Yıl Hapis Cezası Verildi

TAKİP ET

Erzurum'da kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen lisede müdür yardımcısı olarak görev yaptığı sırada açığa alınan M.Y., tutuksuz yargılandığı davada, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Son duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen öğretmen hükümle birlikte tutuklandı.

Erzurum'da yaşayan R.K., 28 Haziran 2017'de Polis merkezine giderek 16 yaşındaki kızı Y.K.'nin Eğitim gördüğü lisenin müdür yardımcısından istismar iddiasıyla şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Y.K.’nin Çocuk İzleme Merkezi'nde ifadesine başvuruldu. Tanıştıkları günden itibaren müdür yardımcısının kendisine WhatsApp üzerinden mesajlar yazdığını iddia eden Y.K., Halasının bu mesajları gördüğünü ve ailesinin de bu sayede haberinin olduğunu belirterek, "Okuldayken, odasında bana sarılıp, dokundu ve dudağımdan öptü. Okulun üst katında bulunan yerde beni istismar etti. Daha sonra beni aracıyla iki kez gezdirdi" dedi.

Yapılan şikayetin ardından gözaltına alınan evli ve 3 çocuk babası M.Y., 29 Haziran 2017'de, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakkında 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan öğretmen, 'zincirleme şekilde eğitici, öğretici kişi tarafından çocuğun cinsel istismarı' suçundan 23 yıldan 52,5 yıla kadar, 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun bırakılması' suçundan ise 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanmaya başlandı. Açığa alınan öğretmen bir süre cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere Serbest bırakıldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Geçen yıl Kasım ayında 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan öğretmen hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Beden eğitimi branşında olduğunu ve öğrencisinin sağlık bilgisi dersine girdiğini belirten M.Y., "İddianamede bahsedildiği gibi mağdura cinsel içerikli mesajlar göndermedim. Mağduru bir kez aracımla alıp, evine bıraktım ancak herhangi bir cinsel eylemim olmamıştır. Bana karşı duygularına karşılık vermediğim için bu şekilde davrandığını düşünüyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
27 Mart'ta Erzurum 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Tanık öğretmen suçlamaları yine kabul etmedi. Mahkeme heyeti öğretmeni Çocuğun cinsel istismar suçundan 15 kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Duruşma salonunda hazır bulunan öğretmen hükümle birlikte tutuklandı. 

son dakika erzurum öğretmen cinsel istismar son dakika haberi