Cinayet Öncesi Arkadaşına Söylemiş: Ceren Damar'ı Öldüreceğim

TAKİP ET

Ankara'da önceki akşam Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i öldüren 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H.'nin ailesi, tutuklanan zanlının cinayetten önce yazdığı ileri sürülen 'İntiharımdan Ceren Damar sorumludur' Mektubunu savcılığa teslim etti. Katil zanlısı öğrencinin kopya çekerken yakalandıktan sonra sınıftan çıkıp kendisini arayan arkadaşına "Ceren Damar'ı öldüreceğim" dediği de öğrenildi.

Çankaya Üniversitesi'nde önceki akşam meydana gelen olayda araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel, Üniversite yerleşkesinde bulunan odasında öğrencisi Hasan İsmail H. tarafından önce bıçaklanarak, sonra tabanca ile ateş edilerek öldürüldü. Olaydan sonra taksiyle Okuldan kaçan öğrenci daha sonra emekli polis babası ve annesi ile emniyete giderek teslim oldu. Emniyette işlemleri tamamlanan öğrenci sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

ARKADAŞINA 'ÖLDÜRECEĞİM' DEMİŞ

Olayla ilgili soruşturma Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım tarafından yürütülürken cinayetine öncesi ve sonrasında yaşananlar da gün yüzüne çıktı. Alınan bilgiye göre Hasan İsmail H., sınavda içini boşalttığı 5 tükenmez kaleminin içine koyduğu kağıtlardan kopya Çektiği sırada  Ceren Damar Şenel tarafından sınav  yakalandı ve sınav kağıdı alınıp tutanak tutularak sınıftan çıkarıldı. Kopya ile yakalandıktan sonra Okuldan çıkan öğrenci aracının yanına gitti. Bir süre burada bekleyen öğrenciyi Berk isimli bir arkadaş aradı. İddiaya göre  Hasan İsmail H. telefonda arkadaşına, Ceren Damar Şenel'in kendisine taktığını, okula geldiğinden beri kendisiyle uğraştığını ve sınav boyunca başında ayrılmadığını söyledi. Ayrıca konuşma sırasında Hasan İsmail H., arkadaşına ilk kez "Ceren Damar'ı öldüreceğim" dedi.

BABASINA AİT TABANCA VE BIÇAĞI EVDEN ALDI

Daha sonra eve giden öğrenci burada babasına ait ruhsatlı tabanca ve odasında bulunan bıçağı alarak önce annesini Gölbaşı'na bıraktı. Saat 12.30 sularında yeniden Okula gelen öğrenci Bu sırada bazı arkadaşlarıyla konuşarak,  "Ceren hoca size de kötü davranıyor mu? Mobbing uyguluyor mu?" diye sorular sordu. Daha sonra da hocasının odasına giderek cinayeti işledi. Alınan bilgiye göre olayın ardından öğrenci tabancayi çenesinin Altına da ya da ancak odaya Diğer hocalar girince intihardan vazgeçti. 

İNTİHAR MEKTUBU

Diğer yandan aile öğrencinin cinayetten önce yazdığı iddia edilen intihar mektubunda savcılığa teslim etti.  Iddiaya göre mektupta; 'Beni bunu yapmaya mecbur bıraktılar. Dersler çok ağır, bir kitap 500 sayfa. Siz hiç kopya çekmediniz mi? Beni bunu yapmaya mecbur bıraktılar. Spordaki başarılarımı derslerimde gösteremedim. Bu okula geldim geleli bir türlü yüzüm gülmedi. Bana sürekli mobbing uyguladı. İntiharımdan Ceren Damar sorumludur'  yazıyordu.

 

son dakika haber çankaya üniversitesi ceren damar son dakika haberi