Çığlıklar İçinde Kurtarılmayı Beklediler! Kaçakları Taşıyan Bot Devrildi: 10 Kişi Kayıp

TAKİP ET

Edirne Meriç Nehri üzerinde kaçakları taşıyan bir botun alabora olduğu öğrenilirken aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu en az 10 kişinin kayıp olduğu aktarıldı. İşte detaylar…

Edirne Meriç Nehri üzerinde kaçakları taşıyan bir botun alabora olduğu öğrenilirken aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu en az 10 kişinin kayıp olduğu aktarıldı. İşte detaylar…

Olay, sabah saat 05.00 sularında Edirne Meriç Nehri üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Edirne ve Yunanistan arasında bulunan sınırı oluşturan nehir üzerinden karşıya geçmek isteyen ve içinde kaçakları taşıyan bir botun alabora olduğu öğrenildi.

‘ÇOCUĞUMU KURTARIN’

Alınan bilgilere göre, içinde kaçakların ulunduğu botun askeri yasak bölgede devrildiği ve içinde çoğunluğunun çocuk ve kadından oluştuğu belirtildi. Alabora olan botun içindeki bir kadının Türkçe olarak ‘Çocuğumu kurtarın’ dediği anlarda çığlıklarının duyulduğu ve askerlerin Edirne AFAD ekiplerine durumu bildirdiği öğrenildi. 

AFAD ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Alabora olan bot içindeki 10 kişinin kayıp olduğu öğrenilirken Edirne AFAD ekipleri kaybolan 10 kişiyi bulmak için arama çalışması başlattı. Aynı zamanda botun battığı Meriç Nehri üzerinde bulunan Zodyak bot ve bazı eşyaların botta bulunan kaçaklara ait olabileceği belirtildi. AFAD ekiplerinin arama çalışmalarını devam ettirdiği öğrenildi.

YASA DIŞI YOLLARLA YUNANİSTAN'A GEÇMEK İSTEDİLER

Meriç Nehri üzerinden yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen mültecilerin bulunduğu bot alabora olmuş ve içindeki 10 kişinin kayıplara karıştığı öğrenilmişti. İhbar üzerine arama çalışmalarını başlatan Edirne AFAD ekipleri bölgede başlattıkları geniş çaplı aramaları devam ettiriyor. 

KAYIPLAR ARANMAYA DEVAM EDİYOR

Alınan son bilgilerde Edirne Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin alabora olan botunda kaybolan 10 kişinin AFAD ekipleri tarafından devam ettiği belirtilirken yetkililerden alınan bilgilerde, bölgede meydana gelen son 3 günlük yağış nedeniyle nehrin su debisinin arttığı belirtildi. AFAD ekipleri Yunanistan Kapitan Andrevo Sınır Kapısı'nda bulunan Süvari Köprüsü üzerinde arama çalışmalarının devam ettiği ancal alabora olan botta kaybolan 10 kişiden henüz haber alınamadığı belirtildi.

Ayrıntılar Geliyor...

Son dakika Edirne Meriç Nehri Bot Kaçak 10 Kayıp AFAD