'Ciddi bir yoğunluk' Nerdeyse bu şehirdeki herkes Acil Servis'e başvurdu

TAKİP ET

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran'ın kentteki acil servis vakalarına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Afyonkarahisar, 2022'de yaklaşık 550 bin kişinin acil servise başvurması nedeniyle bir rekor gerçekleşti. Konu hakkında konuşan Dr. Duran, “Daha çok ‘Acil Servis’e başvurmaması gereken’ ayaktan hasta dediğimiz hastaların başvurduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

"KENT NÜFUSUNUN NEREDEYSE TAMAMININ ACİL SERVİS'E GELDİĞİ ŞEKLİNDE YORUMLANABİLİR" 

Dr. Duran, acil servis vakalarına ilişkin, “2022 yılında Acil Servis’e, polikliniğe göre daha fazla hastanın geldiğiniz görüyoruz. 2022 yılında Acil Servis’e gelen 550 bin hasta var. Rakamlara bakılarak kent nüfusunun neredeyse tamamının Acil Servis’e geldiği şeklinde yorumlanabilir” ifadelerini kullandı. 

"CİDDİ BİR YOĞUNLUK" 

Acil Servis’e gelen hastaların en çok hangi şikayetle ve hangi saatler arasında başvurduğunu ifade eden Dr. Duran, “Acil Servis’te özellikle akşamüzeri yoğunluk oluyor. 16.00 ile gece 23.00’a kadar ciddi bir yoğunluk olmakta, biz de buna göre oradaki personel ve gerekli ekipmanları ayarlamaktayız." dedi. 

"DAHA ÇOK 'ACİL SERVİS'E BAŞVURMAMASI GEREKEN' HASTALAR GELDİ" 

Dr. Duran, konu hakkındaki açıklamasında, "Acil Servis’e başvuran hastalara baktığımızda ise daha çok ‘Acil Servis’e başvurmaması gereken’ ayaktan hasta dediğimiz ve büyük çoğunluğu gribal enfeksiyonlu hastaların başvurduğunu görüyoruz.” diye konuştu.  

Afyonkarahisar acil servis hastane