CIA'dan Kaşıkçı Cinayeti Değerlendirmesi: "11 Mesaj Var!"

TAKİP ET

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CIA, Cemal kaşıkçının öldürüldüğü sırada Muhammed bin Selman'ın, Infaz ekibini denetleyen danışmanına gönderdiği belirtilen 11 mesajın içinde, 'öldürme emrini vermiş olabileceği' açıklamasını yaptı.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin yankıları bütün dünyada devam ediyor. ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yaptığı araştırmaları sonucunda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman ın gazetecinin öldürüldüğü sırada infaz eden ekibi denetleyen danışmanına gönderdiği belirtilen 11 mesaj içerisinde “öldürme emrini vermiş olabileceği”  değerlendirmesinde bulundu.

Wall Street Journal’ın Yaptığı habere göre CIA'nın gizli bir değerlendirmesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Cemal kaşıkçının Ekim ayında ölümünden önceki ve sonraki saatlerde Cinayeti işleyen ekimi denetleyen Çok yakın bir danışmanına En az 11 mesaj gönderdi Ve bu mesajlar arasında Muhtemelen öldürme emrini vermiş olabileceğini iddia etti.

11 SIR DOLU MESAJ

CIA Tarafından yapılan değerlendirmede Suudi prensin Aynı zamanda 2017 yılının Ağustos ayında yakınındaki isimlere Cemal Kaşıkçı’yı Suudi Arabistan'a dönmeye ikna etme çabalarının başarılı olmaması durumunda “Onu, Suudi Arabistan’ın dışında (yurt dışında)  yemleyip, bir şeyler ayarlayabiliriz.” Dediği öne sürülerek Veliaht prensin Kaşıkçı planından önceden haberdar olduklarını yapıldı. CIA Tarafından yapılan değerlendirmelere göre Prens Muhammed tarafından gönderilen elektronik mesajlar Suud  el-Kahtani’ye gitti.

Cemal Kaşıkçı cinayeti CIA Muhammed bin Selman Muhammed bin Selman’ın gönderdiği 11 mesaj son dakika son dakika haberi