CHP'nin Aldırdığı Sayımı Durdurma Kararı Kaldırıldı

TAKİP ET

AK Parti'nin itirazı üzerine İstanbul'da 7 ilçede geçersiz sayılan Oylar yeniden sayılmaya başlandı. CHP daha sonra il seçim Kurumu'na başvurarak sayımı durdurma kararı alınmıştı. AK Parti'nin itirazı üzerine olan su toplanan YSK 7 ilçede geçersiz Oyların yeniden sayılmasının durdurulması yönündeki il seçim kurulu kararını kaldırdı. YSK tarafından verilen karar doğrultusunda sayımına başlanan Oylar için Bu işlem tamamlanacak. Diğer oylar için ise Seçim Kurulu yapacağı değerlendirme sonucuna göre karar alacak.

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin İstanbul'da 7 ilçede geçersiz Oyların yeniden sayılmasının durdurulması yönündeki il seçim kurulu tarafından verilen kararı kaldırdı. 
Dün Gece saatlerinde YSK, AK Parti'nin bu yöndeki itirazlarını değerlendirmek üzere toplandı. AK Parti'nin yaptığı başvuru üzerine, Şile, Bayrampaşa 1. İlçe Seçim Kurulu,  Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu, Ümraniye 3. İlçe Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim  Kurulu, Fatih 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurulu ve Gaziosmanpaşa 1. İlçe Seçim  Kurullarınca geçersiz oyların sayımına karar verilmişti.
CHP'nin il seçim kuruluna yaptığı ''yeniden oy sayımının tedbiren durdurulmasına'' ilişkin talebi kabul edilmiş ve 7 ilçede Oyların sayılması durdurulmuştu.
AK Parti tarafından bu karara yapılan itiraz üzerine toplanan YSK, İstanbul'da 7 ilçede yeniden sayının durdurulması yönündeki il seçim kurulu kararını kaldırdı. Oy çokluğu ile YSK seçim ilçe seçim kurullarının yeniden sayım kararı ile bu işe başlamış ise bunun sonuçlandırılması ve yeniden yapılan sayım ve ortaya çıkan sonucun tüm siyasi parti ve bağımsız adaylar yerinde geçerli olması gerektiğine karar verdi.
Yeniden sayımı yönelik İlçe Seçim Kurulu kararlarının filan uygulanmasına başlanan olmuş olması halinde ise il Seçim Kurulu'nun 298 sayılı kanunun 112 maddesi uyarınca değerlendirme yapmak suretiyle sonucuna karar vermesi gerektiği kararlaştırıldı. 

son dakika YSK oyların yeniden sayımı son dakika haberi