CHP'den Önemli İtiraf! CHP Bu Olaydan Ciddi Yara Aldı

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'de yaşanan olağanüstü Kurultay krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbaba açıklamasında, "Bir özeleştiri lazım mı? Kesinlikle lazım. Yanlış varsa bu yanlışların hep birlikte giderilmesi, düzeltilmesi lazım. Sonuç ne olursa olsun gözüküyor ki CHP, bu olaydan ciddi bir yara almıştır, buna hiçbirimizin hakkı yok. AKP bile CHP'yi bu konuma getirememişti, maalesef kendi elimizle kendi içimizde getirdik" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'de yaşanan olağanüstü Kurultay krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Ağbaba açıklamasında, "Bir özeleştiri lazım mı? Kesinlikle lazım. Yanlış varsa bu yanlışların hep birlikte giderilmesi, düzeltilmesi lazım. Sonuç ne olursa olsun gözüküyor ki CHP, bu olaydan ciddi bir yara almıştır, buna hiçbirimizin hakkı yok. AKP bile CHP'yi bu konuma getirememişti, maalesef kendi elimizle kendi içimizde getirdik"  ifadelerini kullandı.

Malatya Gazeteciler ve televizyoncular Cemiyetini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba burada olağanüstü Kurultay krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle hiçbir CHP’linin topluma huzursuzluk ve mutsuzluk aşılamaya kavga etmeye Hakkı olmadığını ifade eden Ağbaba,  seçimlerin hemen ardından bir değerlendirme yapılmadan böyle bir Tartışmanın başlamasının CHP'ye zarar verdiğini dile getirdi.

ÖZELEŞTİRİ KESİNLİKLE LAZIM 
Ağbaba açıklamasının devamında, “Bu kavgadan mutlu olan tek bir siyasi parti var o da AKP ve CHP’nin karşıtları. Herkes bayram ediyor. 24 Haziran akşamına kadar gece-gündüz demeden çalışan, partiye oy veren insanlara haksızlık yapılıyor. Bir öz eleştiri lazım mı? Kesinlikle lazım. Yanlış varsa bu yanlışların hep birlikte giderilmesi, düzeltilmesi lazım. CHP’yi hiçbirimizin, hiçbir siyasetçinin, konumu ne olursa yıpratmaya, bu tartışmalarla zaman geçirmeye hakkı yok. 24 Haziran’da hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde CHP, hedeflediği oyu alamamıştır. Bunun bir öz eleştirisi, muhasebesi yapılması lazım. Ama şu anda Türkiye’nin gündeminde başka hiçbir şey yokmuş gibi bütün yandaş medyanın, bütün Türkiye’nin gündeminin bu olması da CHP’nin kurumsal kimliğine zarar vermektedir.”

“AKP BİLE CHP’Yİ BU KONUMA GETİREMEMİŞTİ”
Ağababa,  olağanüstü Kurultay için imza verenlerin de vermeyenlerin de Parti'nin üyesi olduğuna dikkat Çekerek, “CHP, genel başkanımızla bu konuda bir değerlendirme yapacaktır. Çarşamba günü MYK bir değerlendirme yapacaktır. Ancak bir muhasebe yapmadan böyle bir şeyin gündeme gelmesi, böyle bir tartışmayla Türkiye’nin gündeminin CHP olarak kaplanmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin gündeminde çok daha önemli şeyler var. Herkesin sağduyulu hareket etmesi gerekiyor. Sonuç ne olursa olsun gözüküyor ki CHP, bu olaydan ciddi bir yara almıştır, buna hiçbirimizin hakkı yok. AKP bile CHP’yi bu konuma getirememişti, maalesef kendi elimizle kendi içimizde getirdik. Onun da öz eleştirisini yapmak zorundayız.”  dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba CHP Açıklama son dakika olağanüstü kurultay