CHP'de Sular Durulmuyor! İşte Kurultay İçin Toplanan İmzada Son Durum

TAKİP ET

24 Haziran seçimlerinden beri iç karışıklık yaşayan CHP'de dün itibariyle Kurultay sürece resmen başladı. Seçimin hemen ardından tartışılmaya başlanan olağanüstü Kurultay konusu için dün CHP'de ilk adım atıldı. Muharrem İnce'nin ekibi Kurultay için gerekli imzanın toplanabilmesi için Düğmeye bastı ve Dün 350'den fazla imza toplandı.

24 Haziran seçimlerinden beri iç karışıklık yaşayan CHP'de dün itibariyle Kurultay sürece resmen başladı. Seçimin hemen ardından tartışılmaya başlanan olağanüstü Kurultay konusu için dün CHP'de ilk adım atıldı. Muharrem İnce'nin ekibi Kurultay için gerekli imzanın toplanabilmesi için Düğmeye bastı ve Dün 350’den fazla imza toplandı.

Muharrem İnce'ye yakınlıkları ile bilinen isimlerden oluşan 5 kişilik Çağrı heyeti kurultayı bildirisini Dün açıkladı. Heyetin hazırladığı Kurultay çağrısında, “Cumhuriyeti layıkıyla savunamadık. Kılıçdaroğlu ve belirlediği yönetim anlayışı siyasi ömrünü tamamladı” denildi. İlk imzalar da geldi. Bu çağrıya yanıt da gecikmedi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan gereken 625 imzanın 15 gün içinde toplanamayacağını belirterek “Parti tabanı kurultaya sıcak bakmıyor”  denildi.

İMZA TOPLANMAYA BAŞLANDI
Muharrem İnce'nin ekibi CHP'de olağanüstü Kurultay için Düğmeye bastı.  Dün yapılan çağrının ardından delegeler notere giderek Kurultay için imza vermeye başladı.  5 kişilik çağır ayeti ile birlikte mecliste basın toplantısı düzenleyen CHP Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün, “Kurultayın adı Değişim ve Dönüşüm Kurultayı olacaktır. Kurultay delegelerimiz bugün notere giderek imza vermeye başladılar. Olağanüstü kurultay için şu ana kadar toplanan imza 350'yi geçti, gerekli 625 imzaya ulaşacağımızı düşünüyoruz”  ifadelerini kullandı.

‘TEK ADAMA KARŞIYIZ…'
Kurultay için hazırlanan Çağrı heyeti bildirisinde ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için, ‘siyasi ömrünü tamamlamıştır' benzetmesi yapıldı. CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer'in okuduğu 3 sayfalık bildiride şöyle denildi “Tüm yetkileri eline alan tek adam rejimine karşıyız! Cesaretimizi halkın değişim talebinden alıyoruz. Partimizi Değişim ve Umut Kurultayı'na çağırıyoruz.” denildi.

chp chp kurultayı siyaset muharrem ince bildiri olağanüstü kurultay son dakika