CHP'de Son Dakika! Milletvekilliği Listesinde Yeni Düzenleme, O İsimler Listeye Girdi

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimler için hazırladığı milletvekilliği listesinde yeniden düzenleme yaptı. Yapılan düzenlemeye göre listeye alınmayan, Eren Erdem, Barış Yarkadaş ve Ali Şeker'in listeye alındığı iddia edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimler için hazırladığı milletvekilliği listesinde yeniden düzenleme yaptı. Yapılan düzenlemeye göre listeye alınmayan, Eren Erdem, Barış Yarkadaş ve Ali Şeker’in listeye alındığı iddia edildi. 

CHP’de oldukça hareketli saatler yaşanıyor. Bu kez CHP cephesi için milletvekilliği listesinde yeniden düzenlemeler yapıldığı öne sürüldü. Gazete Habertürk Yazarı olan Sevilay Yılman, CHP’nin 27. Dönem Milletvekili listesinde yer almayan Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Ali Şeker’in tekrardan milletvekili aday listesine eklendiği öne sürüldü.

3 İSİM LİSTE DIŞI BIRAKILMIŞTI

CHP’de hazırlanan 27. Dönem Milletvekili listesinde, Barış Yarkadaş, Ali Şeker ve Eren Erdem’in yer almadığı ve bu gelişmenin büyük yankılar uyandırdığı aktarılmıştı.

YENİDEN LİSTEDELER İDDİASI

Bu üç ismin liste dışı kalması sonucunda kulislerde konuşmalar başlamış ve bu kararın büyük bir şok yarattığı iddia edilmişti. Karar sonrasında açıklama yapan Barış Yarkadaş, 3 yıl boyunca partisinin kendisine verdiği 2 dönem milletvekili olma onuruna gayret ettiğini ve demokrasi ve özgürlük mücadelesine parlamento dışında da devam edeceğini ve partisinin iktidarı için çalışacağını belirtmişti. Öte yandan liste dışı kalan Eren Erdem’de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, listede olmamasının partisine sırt çevirmesine sebep olmayacağını ve hem CHP hem de Türkiye’nin demokrasisi için kapı kapı gezerek mücadele edeceğini belirtmişti. Ancak liste dışı kalma olayının üzerinden geçen kısa bir süre sonra bu 3 ismin yeniden listeye alındığına dair iddia CHP cephesinin yeniden hareketlendirdi.

 

Son dakika CHP Milletvekili listesi Barış Yarkadaş Ali Şeker Eren Erdem