CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Dostane Adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Destek Çıktı

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde Cumhrubaşkanı Erdoğan ve ailesi hakkında ortaya attığı iddialarla oldukça gündeme gelmişti. Kılıçdaroğlu'ndan son gelen adım ise oldukça dostane karşılandı. CHP Lideri'nin Yunanistan'da yaşanan Lozan gerilimine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tam destek verdiği öğrenildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde Cumhrubaşkanı Erdoğan ve ailesi hakkında ortaya attığı iddialarla oldukça gündeme gelmişti. Kılıçdaroğlu’ndan son gelen adım ise oldukça dostane karşılandı. CHP Lideri’nin Yunanistan’da yaşanan Lozan gerilimine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam destek verdiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine karşı ortaya attığı iddiaların ardından Yunanistan’da yaşanan Lozan gerilimi için destek veren ifadelerde bulundu.

‘YUNANİSTAN KURALA UYNUYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’ı 65 yıl sonra ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olduğu belirtilirken Kılıçdaroğlu, Yunanistan ziyaretini yakından takip edemediğini ancak Lozan gerilimi ile ilgili değerlendirmeler yaptığını ve bu konuda Lozan Antlaşmasına göre, Türkiye’deki azınlık grupların kendi Liderlerini özgür bir biçimde seçebildiğini ancak Yunanistan’da Türkler için bu kurala uyulmadığını belirtti. Yunanistan’ın İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam deste verdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Yunanistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin hemen ardından yaptığı açıklamalarda, Lozan Antlaşmasının muhakkak güncellenmesi gerektiğini belirterek Batı Trakya konusuna değindiği görülmüştü. Batı Trakya’da Müslümanların baş müftüsünü oradaki imam ve din adamlarının seçemediğini söyleyen Erdoğan, Lozan kurallarının uygulamada olmadığını söyleyerek muhakkak Lozan Antlaşmasında güncellemeye gidilmesi gerektiğini yineledi. 

 

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Kılıçdaroğlu Erdoğana destek verdi Lozan Antlaşması Yunanistan