CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka: Sandığa gitmek ve müşahitlik yapmak görevimiz

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, cumhurbaşkanı seçimi 2. tur oylamasıyla ilgili olarak parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Nazlıaka, aynı zamanda 81 il ve 973 ilçe kadın kolu başkanının da bölgelerinde eş zamanlı açıklama yaptığını belirterek seçimin önemine vurgu yaptı. Nazlıaka, sandık güvenliği konusunda alınan önlemleri açıklarken, "28 Mayıs'ta bu seçimin kadınlar açısından ne anlama geldiğini net bir şekilde konuşacağız. Kadınlar için ölüm ile yaşam arasında ince bir çizgideyiz. Maalesef, Cumhur İttifakı içinde kadın düşmanı politikaları arttırmaya çalışan bazı milletvekilleri bulunmaktadır. HÜDA PAR, demokrasiye savaş açmış bir partidir. Kendi zihin haritalarıyla yeni bir anayasa yazmayı ifade eden siyasi bir partidir. HÜDA PAR, 'biz kadınları, erkekleri ve kız çocuklarımızı ayıracağız, ayrı eğitim görmesini sağlayacağız' diyor, buna asla izin vermeyeceğiz. Eğitimin anayasal bir hak olduğunu, hiç kimsenin çocuklarımızın eğitim hakkını gasp edemeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Nazlıaka, kadınlara sandığa gitme çağrısında bulunarak, "Sandığa gitmek ve oy kullanmak zorundayız. Sadece oyumuzu kullanıp dönmemeliyiz. CHP ilçelerine uğrayarak müşahit kartı almalı ve 'her sandıkta en az 3 müşahit kadın' hedefimize destek sunmalıyız. Eminim ki 28 Mayıs'ta herkes görevinin başında olacak ve sandıklara sahip çıkacak. Bugün saat 11.00'den itibaren 300'den fazla kadın derneğinin üyesi olduğu Eşitlik İçin Kadın Platformu ile bir kampanya başlattık. 11.00-13.00 ve 21.00-02.00 saatleri arasında tüm eşitlikçi erkekleri ve kadınları, bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz. Bu kampanya ile 'karar ver', 'oy ver' ve 'geleceğine sahip çık' etiketlerini paylaşmak istiyoruz. Türkiye için 'kararını ver', 'oyunu kullan' ve 'geleceğine sahip çık'. dedi.

CHP Aylin Nazlıaka ikinci tur