CHP 15 Temmuz Etkinliklerine Katılma Kararı Aldı!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü için son kararını verdi. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan darbe gecesinin yıl dönümünde TBMM'de yapılacak olan etkinliklerine katılacaklarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun etkinlikte konuşma yapacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü için son kararını verdi. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan darbe gecesinin yıl dönümünde TBMM’de yapılacak olan etkinliklerine katılacaklarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun etkinlikte konuşma yapacağını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuzla ilgili partilerinin son verdiği kararı açıkladı. Tezcan, etkinliklerle ilgili kendilerine 13 Temmuz itibari ile davetiye gönderildiğini ve kendilerinin de 15 Temmuz darbe gecesi yıl dönümü etkinliklerine katılacaklarını belirtti.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMA YAPACAK

Bülent Tezcan her türlü Meclis etkinliklerine katılım göstereceklerini belirterek, 15 Temmuzun demokrasiyi savunma gecesi olduğunu ve bu gece için düzenlenecek olan Meclis etkinliğine katılacaklarını söyledi. 15 Temmuz Cumartesi günü günsüz genel kurulda hazır şekilde bulunacaklarını söyleyen Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da orada konuşma yapacağını söyledi. 

‘SÜRECİ PROVAKE EDEN EYLEMLERDEN KAÇINILMALI’

15 Temmuzun bir bütünleşmeyi ifade ettiğini söyleyen Tezcan, 15 Temmuzun ayrışmayı ifade etmemesi gerektiğini, bu sebeple de yapılacak olan etkinliklerde herkese büyük bir sorumluluk düştüğünü ve bu sorumluluk içinde davranılması gerektiğini ifade etti. Tezcan, etkinlikler çerçevesinde provokasyona sebep olmayacak şekilde tutum sergilenmesi gerektiğini ve oldukça hassas olunması gerektiğini söyledi. 

 

CHP bülent tezcan 15 temmuz etkinlik katılma karar