Cezaevinden Film Gibi Kaçış! Ziyaretçi Kılığına Girdi

TAKİP ET

Giresun'da kapalı cezaevinde yatan ve müebbet hapis cezası olan bir mahkum filmlerdeki firar sahnelerini aratmayarak harekete geçti ve cezaevinden kaçtı.

Giresun'da iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılan ve E tipi kapalı cezaevinde yatan bir mahkum filmlerdeki sahneleri aratmayan bir yöntem ile firar etti. Ziyaretine gelen kardeşinin kendisine yardım etmesinin ardından kaçış planını gerçekleştirdi. Açık görüş sırasında bir başkası yerine geçen mahkumun kaçışı büyük şaşkınlığa sebep oldu. Ziyaretçi kılığına giren mahkum bir anda geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cezaevinden çıkmayı başardı. 

Kardeşi tarafından kurulan bir plan sonrasında kaçışın gerçekleştiği öğrenildi. 12 yıldır cezasını çekmek için cezaevinde olan ağabeyine üzüldüğü için görüşe sık sık gelen kardeşi tarafından böyle bir planın hazırlandığı öğrenildi. Planın detaylarına bakıldığı zaman adeta film sahnelerini aratmadığı ve bu sebeple çok dikkat çektiği ifade edildi. 

AĞABEYİNİN YERİNE GEÇTİ

Cüneyt Güneş isimli mahkumun 2007 yılında kasten adam öldürme suçundan dolayı iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. E tipi kapalı cezaevinde 12 yıldır yatan mahkumu görmeye kardeşi geldi. Kardeşinin yanında ise bir arkadaşının daha geldiği öğrenildi. 

Televizyonlarda izlediğimiz film sahnelerini aratmayan bir sistemle kaçış planını uygulamaya başladılar. Açık görüş sırasında gerçekleşen bu plan büyük dikkat çekti. Mahkumun kardeşi yanlarında getirdikleri arkadaşlarını mahkumun yerine koydular. Bunun üzerine mahkum ziyaretçi gibi görüş alanından ayrıldı. Ancak bir süre sonra durum ortaya çıktı. Güvenlik güçleri harekete geçti. Özel ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla mahkum kısa sürede yakalandı. 

giresun film gibi kaçış cezaevi