Cennetten Bir Köşe Köyceğiz

TAKİP ET

Köyceğiz, Muğla'nın cennet köşesi ilçelerinden biridir. Aynı zamanda Akdeniz ile Ege'nin birleştiği noktadadır. Köyceğiz'i bir gören bu cennet köşesine doyamadığı için bir daha görmek istiyor. Dünyada cenneti yaşamak istiyorsanız yolunuz Köyceğiz'e mutlaka düşmeli.

Köyceğiz, Muğla'nın cennet köşesi ilçelerinden biridir. Aynı zamanda Akdeniz ile Ege'nin birleştiği noktadadır. Köyceğiz’i bir gören bu cennet köşesine doyamadığı için bir daha görmek istiyor. Dünyada cenneti yaşamak istiyorsanız yolunuz Köyceğiz'e mutlaka düşmeli.

Köyceğiz zengin doğal güzellikleri ve narenciye bahçeleri ile nazlı bir gelin gibi. Dünyada yalnızca 7 tane olan ayaklı göllerden bir tanesi buradadır. Bu ayaklı gölün adı ise Köyceğiz gölüdür. Köyceğiz adını bu gölden almıştır. Köyceğiz'in tarihi ise M.Ö 3400 yıllarına kadar dayanmaktadır. Karyalılar, Köyceğiz yöresinde kurulan ilk uygarlıktır. Daha sonra sırasıyla İskitler, Asurlular, İyonyalılar, Dorlar, Akalar, Persler, Helenler, Seleykoslar, Romalılar, Selçuklular, Menteşeoğulları ve Osmanlılar tarihin bu cennet köşesinde hüküm sürmüştür.

Köyceğiz'in tarihinde en parlak dönem M.Ö 1000 yıllarıdır. Köyceğiz, bugünkü konumu olan Yüksekkum’a 1886 yılında Hurşit Paşa'nın Muğla mutasarrıfı olmasıyla taşınmış. Köyceğiz, dört mevsimde ayrı bir güzelliğe sahip. Örneğin Sandras Dağında keyifli bir kayağın ardından 45 dakikalık bir yolculuk ile Köyceğiz Gölüne gelerek yüzebilirsiniz. Turistlerin, Köyceğiz hakkındaki ‘Cennet içinde Cennet yorumu’ oldukça isabetli.

Ortalama 700 Çiçekli Bitki

Köyceğiz-Dalyan ve civarında ortalama 700 çiçekli bitki, ibreli ve eğrelti türü olduğu biliniyor. Havza, 180 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Köyceğiz'de neredeyse her türden sürüngenlere ve memeli hayvanlara rastlanabilir. En önemli iki tür ise İzmir yalıçapkını ile Alaca yalıçapkınıdır. Ayrıca tepeli ve karabatak, Macar ördeği, sakarmeke, büyük ve küçük batağan, gece balıkçılı, erguvan balıkçıl, küçük balaban, küçük kartal, yılan kartalı, saz delicesi, gülen sumru, küçük kerkenez, mahmuzlu kızkuşu ile leylek sık rastlanan hayvan türleridir. Koruma alanlarında ise porsuk, kurt, yaban keçileri ve karakulak vaşakları oldukça sık karşınıza çıkar.

Köyceğiz'e yolunuz düştüğü zaman Kaunos Antik Kenti, şifalı kaplıcalar, Sandros Dağı, Ekinci Koyu ve çayın balıkları mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerdir.

Köyceğiz'de beş yıldızlı otel veya tatil köyü olmasa da konaklama açısından hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Kusursuz küçük otelleri, pansiyon ve apartları ile Köyceğiz'de rahat bir şekilde konaklayabilirsiniz. Fiyatlar ise hiç abartılı değil. Ayrıca apartların bolluğu çocuklar aileler açısından önemli bir avantaj.

Köyceğiz'e yolunuz düştüğü zaman kiremitte balık, ördek dolması, tenekede tavuk, çintar kavurması ve pekmezli kar lezzetlerini mutlaka tatmalısınız.  

  

Köyceğiz cennet doğal güzellik çiçekli bitki hayvan