Ceninden Alınan Örnek Korkunç Gerçeği Ortaya Çıkardı! Bebeğin Babası "Dayı" Çıktı

TAKİP ET

Erzurum 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeni N.N.'ye istismarda bulunduğu iddiasıyla dayı M.İ.'nin yargılanması sürüyor. Genç kızın 2 aylık hamile olduğu anlaşılınca gebelik mahkeme kararı ile sonlandırıldı ve ceninden örnek alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gelen raporda ceninden alınan örnekle babanın yüzde 99,9 dayı M.İ.'nin olduğu belirtildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü muhabere elektronik Şube Müdürlüğü'ne 9 Ocak tarihinde telefonla arayan isminin gizli kalmasını isteyen bir kişi cezaevinde yatan İ.H.N.'nin 14 yaşındaki kızına Bir kişinin istismarda bulunduğu ihbarında bulunurken ailenin de kızlarını öldüreceğini iddia etti.

Ekipler Bu ihbar üzerine hemen harekete geçerek istismar mağduru kızın N.N. olduğunu tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında N.N. ile annesi G.N.'nin ifadesi alındı. Çocuk izleme merkezi nde dinlenen 14 yaşındaki kız çocuğu 10 yaşından bu yana dayısının istismara uğradığını söyledi. Yapılan muayene sonucunda da kızın hamile olduğu ortaya çıktı. 

Annenin de bu olayı doğrulamasını ardından Erzurum 2 Sulh Ceza hakimliğinden alınan kararla mağdurun gebeliği sonlandırıldı. Gebeliğin sonlandırılmasında ardından ceninden moleküler genetik inceleme amacıyla parça alındı. Dayı olayı öğrendikten sonra Kaçarken 17 Ocak 2018 tarihinde yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.İ., hakkında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Küçük kız verdiği ifadede dayısının ilk istismarına uğradığı dönemde durumu yengesine anlattığını belirtirken, "Yengem beni 'kızım halledeceğim, bakacağım' diyerek geçiştirdi. Annem ve nineme anlattığını söyledi. Ben olacaklardan korktuğum için ilk olayı yalanladım ve inkâr ettim. Sanık bu şekilde defalarca eylemde bulundu, ancak sayısını hatırlayamıyorum. Daha sonra Telsizler'in oradaki eve taşındık. O evdeyken de ben sanığın bu eylemlerinden dolayı olayı kuzenime anlattım. En son olay yeni taşındığımız evde yaşandı. Bu olaydan sonra da sanık her fırsatını buldukça beni defalarca istismar etti. Ben korktuğum ve utandığım için olayı kimselere anlatamadım" diye konuştu. 

'İSTİSMARDA BULUNMADIM'

Anne kardeşinden şikayetçi olurken suçlamaları kabul etmeyen M.İ. ise eniştesinin cezaevinde olduğu için kendisinin ablasının evinde kaldığını söyledi. Sorguya alınan dayı, "Mağdurun iddia ettiği gibi kendisine nitelikli istismarda bulunmadım. Aramızda herhangi bir husumet yoktur. Niçin böyle bir şey söyledi bilemiyorum. Telsizler'in oradaki evde aynı odada yattığımız doğrudur, ancak odada mağdurun annesi, kardeşleri, ninesi de vardı" dedi.

DNA İNCELEMESİ

Davanın geçen celsesinde 1. Ağır Ceza Mahkemesi, N.N.'nin Erzurum Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevk edilip, DNA incelemesi için kan örneği aldırılması istedi. Mağdur ait kan örneğinde moleküler genetik incelemesi yapılarak elde edilecek DNA profilin daha önce İstanbul Adli Tıp Kurumu biyoloji İhtisas Dairesi Müdürü raporunda DNA sı çıkan dinine ait örnek ile karşılaştırılarak ceninin anne ve babasını tanır ve mağdur olup olmadığı araştırıldı.

RAPOR: YÜZDE 99,9 DAYI

Dün Erzurum 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık sayının yargılanmasına devam edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gönderilen DNA inceleme raporunda ceninden ve sanıktan alınan örneklerin eşleştiği belirtildi. Raporda mahkeme kararı ile ceninden alınan örnek ve babasının yüzde 99,9 dayı M.İ. olduğuna vurgu yapıldı. Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şakar Gelen rapor doğrultusunda mahkemeye sunduğu mütalaada M.İ.'nin  'zincirleme şekilde cebir ve şiddet kullanmak suretiyle çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 30 yıla kadar hapsini istedi. Duruşma sanık avukatının esas hakkındaki savunmasına hazırlanması için süre verilerek başka bir tarihe ertelendi.

 

son dakika erzurum sanık avukat dna cinsel istismar