Cenazesinde İnsan Seli Yaşanmıştı! Afrin'de Şehit Olan Mehmetçiğimizin Vasiyeti Gözyaşlarına Boğdu

TAKİP ET

Afrin'de Başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın cenazesinde adeta insan seli yaşanmış binler şehidimizin cenazesine akın etmişti. Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın ortaya şehadetinden sonra ortaya çıkan vasiyeti herkesi gözyaşlarına boğdu.

Afrin’de Başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın cenazesinde adeta insan seli yaşanmış binler şehidimizin cenazesine akın etmişti. Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın ortaya şehadetinden sonra ortaya çıkan vasiyeti herkesi gözyaşlarına boğdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Afrin Zeytin Dalı operasyonu kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın cenazesinde binler tek yürek olmuş şehidimizi son yolculuğuna uğurlamıştı. Şehadet şerbetini içen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın vasiyeti ortaya çıktı. Şehidimizin kaleme aldığı vasiyetinin her satırı gözyaşlarına boğdu.

ŞEHİDİMİZİN VASİYETİ DUYGULANDIRDI

Afrin’de terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı operasyonu kapsamında 7 Şubat 2018 tarihinde teröristlerin kalleş saldırısı sonucunda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Bilal Akpınar’ın geride bıraktığı vasiyeti herkesi duygulandırdı. Şehidimizin önceden kaleme aldığı vasiyetini Tim komutanı olan ve aynı saldırıda yaralanan silah arkadaşına emanet ettiği ve şehadet şerbetini içtikten sonra silah arkadaşı tarafından vasiyetinin ortaya çıkarıldığı öğrenildi.

‘DUA ETSİNLER ARADA BİR’

Şehidimizin geride bıraktığı vasiyetine, ‘Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, iman ile inkarın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıdır’ diye başladığı öğrenildi. Vasiyetinin devamında, ‘O yüzden anneme, babama, kardeşime, Nur'a söyleyin üzülmesinler kesinlikle, hayatlarının geri kalanını rahat geçirsinler. Anneme o istediği evi alsınlar. Dua etsin arada bir. Üzülmekle hayatını bitirmesin. Babam da, Beyza da haklarını helal etsin üzülmesinler. Nur'a söyleyin ben ona doyamadım. Ama eğer gidersem hakkını helal etsin. Üzülmesin, öbür tarafta birbirimize kavuşacağız İnşallah. Beraber planladığımız gezilecek yerleri gezsin, benim yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aileme iyi baksın. Beni Safranbolu'ya gömsünler kardeşim. Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylığın yüzde 10'unu yine Zehra teyzenin oraya versinler. Hakkınızı helal edin’ diyen şehidimizin kaleme aldığı vasiyeti herkesi gözyaşlarına boğdu.

VASİYETİ ÇERÇEVELETTİLER

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Bilal Akpınar’ın şehadet şerbetini içmeden kaleme aldığı vasiyeti arkadaşları tarafından çerçeveletildi. 

 

Afrin Zeytin Dalı Safranbolu Şehit Ömer Bilal Akpınar Vasiyet Afrin şehidi