Cemal Kaşıkçı Son Dakika! Ölüm Emrini O İsim Verdi

TAKİP ET

İngiliz dış istihbarat servisi MI6'nın eski başkanı John Sawers, Suudi gazeteci Kemal Kaşıkçı olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada delilerin büyük ihtimalle öldürülme emrini Veliaht Prens Muhammed Bin Selman tarafından verildiğini gösterdiğini söyledi.

Cemal Kaşıkçı olayında son dakika gelişmesi olarak Suudi Arabistan Konsolosluğu çalışanlarından 20 kişinin ifadesi alındı. Olayla ilgili olarak toplam 45 kişinin ifadesinin alınacağı öğrenildi.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan İngiliz dış istihbarat servisi MI6’nın eski başkanı John Sawers, "Eğer gazetecinin öldürülmesi emrini Prens bin Selman’ın verdiği kanıtlanırsa ki çok büyük ihtimalle öyle olduğu görülüyor, bu çok ileri gidildiği anlamına gelir. Buna İngiltere, AB ve ABD karşılık vermek zorunda kalacaktır."  ifadesini kullandı. Sawers, Kaşıkçı cinayetinin kontrolü sorun sular tarafından işlendi iddiasının bariz uydurma olduğunu belirterek bunun kabul edilmesinin ABD'nin saygınlığını daha da zedeleyen ifade etti. Sawers, Bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetinin emrini verirken ABD ile özel ilişkisine güvenmiş olabileceğini belirterek, "Bence dilediği gibi davranma konusunda ABD yönetiminin iznine sahip olduğunu düşünmese bunu yapmayacaktı."  dedi.  

TÜRK İSTİHBARATINA ÖVGÜ

Sawers açıklamasında, Türk istihbarat servislerinin profesyonelliğine ve Detaylara gösterdiği dikkat et saygı duyduğunu belirterek, "Türk güvenlik kaynaklarından gelen bilgilerdeki ayrıntı düzeyi o kadar açık ki bir tür kayıt mevcut olmalı." dedi. Sawers açıklamasının devamında,  Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki yakın geçmişteki gerilim dikkate alındığında Suudi Arabistan ait ofislerin yakından izleniyor olmasını beraberinde getirebileceğini dikkat Çekerek  "Konsolosluğu bir şekilde dinliyor olabilirler ya da suikast timinin taşıdığı başka cihazlar dinlenmiş olabilir." değerlendirmesinde bulundu. Suikast timinin oluşturan kişilere de dikkat çeken Sawers "Suikast timiyle ilgili ayrıntılar çok kuvvetli ve veliaht prense ne kadar yakın olduklarını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

 

cemal kaşıkçı son dakika son dakika son dakika haberi