Cemal Kaşıkçı Son Dakika! Konsolosluk Konutunda Dikkat Çeken 'Kuyu' Detayı

TAKİP ET

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Uzman ekipler konsolosluk binasında yaptıkları aramalarda 6 ayrı DNA örneği üzerinde yoğunlaştı. Ayrıca konsolosluk konutundaki aramalarda bahçede bulunan bir kuyu üzerinde yoğunlaşıldığı belirtildi.

Cemal Kaşıkçı son dakika haberleri herkes tarafından merak ediliyor. Önceki gün biri başsavcı yardımcısı olmak üzere iki savcı ve uzman polisler tarafından başlatılan arama ve inceleme çalışmalarında görev yapan Olay yeri inceleme ekipleri cinayete dair neredeyse deli Olabilecek her şeye el koydu. Yapılan aramalarda konsolosluğun çöp konteynırlarının dahi boşaltılarak Kamyonlarla doldurulduğu öğrenildi. Ayrıca konsolosluk bahçesinde bulunan topraktan ve binadaki kumaş parçalarından da örnek alındığı öğrenilirken evde edilen malzemeler İki kamyonla doldurularak Olay yeri inceleme Şube Müdürlüğü'ne götürülerek tasnifi yapıldı. Yapılan tasnifini ardından tespit edilen 6 DNA örneğinin balkonda bulunan EGM İstanbul bölge laboratuvarına incelenmek üzere gönderildiği öğrenildi.

BAŞKONSOLOS GİTTİ

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre aramaların 2. gününde izin verilen konsolosluk onu taramasına akşam saatlerinde başkonsolosun Türkiye'den ayrılarak ülkesine gitmesinin ardından başlandı. Alınan bilgilere göre polis ekipleri Arama sırasında konsolosluk bahçesinde bulunan bir kuyuya yoğunlaştı. Ayrıca EGM köpek eğitim merkezi tarafından özel olarak eğitilen Blue Malinois cinsi 7 köpekten birisi olan Melo'da arama çalışmalarına katıldı.

KANALİZASYONDAN DA ÖRNEKLER ALINDI

Geçtiğimiz hafta arama başlatan polis ekipleri binaya giremeyince incelemeye aldı Konsolosluğu yakınındaki kanalizasyondan da örnekler alarak laboratuara gönderdi. Kriminal laboratuvarda toplanılan Deniz ve DNA örneklerinin incelenmesinin sürdüğü öğrenildi.

 

Cemal Kaşıkçı son dakika konsolosluk arama cemal kaşıkçı cemal kaşıkçı son dakika