Cemal Kaşıkçı Cinayetinde Yeni Gelişme! Araçlarda Detaylı Temizlik Yapmışlar

TAKİP ET

Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girerek burada öldürülmesinin ardından cesedi hala aranıyor.

Türk Polis ekipleri 15 Ekim 2018 tarihinde Suudi yetkililerin gözetiminde bas konsoloslukta 17 Ekim tarihinde ise başkonsolosluk rezidans ve araçlarda inceleme yaptı. Rezidansta yapılan aramalar sırasında Başkonsolosluğu bahçesinde bulunan suyunun boşaltılması istendi. Fakat Suudi yetkililer suyu boşaltmak için genel itfaiyecilerin isimleri arama yapılacaklar listesinde bulunmadığı için rezidansı almadı. Önceki akşam ekipler kuyuda kamera ile inceleme yaptı ve sudan örnekler aldı. Yapılan incelemeden sonra örnekler polis kriminal laboratuarına gönderildi. Fakat suda herhangi bir DNA örneği çıkmadı.

ARAÇLAR TEMİZLENMİŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Cemal Kaşıkçı soruşturmasında ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Hürriyet’tin Yaptığı habere göre Suudi Arabistan Başkonsolosluğu yetkilileri araçlarda yapılacak aramaları öncesinde araçların Tamamını Oto kuaförü ne götürdü ve detaylı temizlik yaptırdı. Temizlenen araçların arasında Cemal Paşa'nın ortadan kaybolduğu gün başkonsolosluk binasında reklamsa giden ve 3 gün boyunca garajdan çıkarılmayan 34 CC 1685 plakalı Mercedes Vito minibüs de yer alıyor.

 

cemal kaşıkçı cinayeti cemal kaşıkçının cesedi son dakika suudi arabistan konsolosluk