Cemal Kaşıkçı Cinayetinde Şok Ayrıntılar: "Cesedi halıya sarıp konsolosluktan çıkardılar"

TAKİP ET

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda gazeteci Cemal kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin detaylar tek tek ortaya çıkıyor. Riyad yönetimi tarafından yapılan "Kaşıkçı başkonlosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldü" açıklaması hala tartışılmaya devam ederken üst düzey bir yetkili Reuters'a yeni açıklamalar yaptı. İddiaya göre Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan'a kendisini götürmek için gelen ekibe 'Beni kaçıracak mısınız" diye sordu ve "Evet ilaç verip seni kaçıracağız" yanıtını alınca Cemal Kaşıkçı bağırmaya başladı. Bunun üzerine Suudi ekip kaşıkçı'nın Boğazını sıkarak öldürdü.

Suudi Arabistan yönetimi gazeteci Cemal kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürüldüğünü dün gece yarısı kabul etti. Bugün Suudi Arabistanlı üst düzey bir yetkili Daha yeni bir açıklama daha geldi. Reuters’a açıklama yapan Soylu yetkili yaşanan cinayetin müzakere ekibinin bir hatası olduğunu söyledi. yetkili açıklamasında, “müzakere ekibinin şaşkınlığı olayın üstünü örtmelerine neden oldu" ifadelerini kullandı. 

Uluslararası haber ajansına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen suudi yetkilinin iddiasına göre İstanbul'a gelen 15 kişilik Suudi ekip Kaşıkçı Suudi Arabistan'a dönmeye ikna edecekler. Yapılan plana göre bu ekip Kaşıkçı’yı İstanbul dışında güvenli bir evde bir süre alıkoyacak ve ikna olmazsa Servet bırakacaktı. Fakat Sude etkinliğin iddiasına göre olaylar en başından beri yanlış gitti ve ekip yetkisini aşarak şiddet uyguladı.

İLAÇ VERİP KAÇIRACAĞIZ 

İddiaya göre Cemal Kaşıkçı konsolosluk binasına girdikten sonra konsolosun odasına götürüldü. Burada Suudi Arabistan'a dönmeyeceğini ve dışarıda kendisinin bir kişinin beklediğini Bir saat içerisinde dışarıya çıkmazsa bu kişinin Türk yetkililerle iletişime geçeceğini söyledi. Yine iddiaya göre Kemal Kaşıkçı "Beni kaçıracak mısınız" diye sordu ve ekipten "Evet ilaç verip seni kaçıracağız"  yanıtını alınca bağırmaya başladı. Suudi ekip bunun üzerine panikleyerek, Cemal Kaşıkçı engellemek için Boğazını sıkarak ağzını kapattı. Cemal Kaşıkçı Bu sırada hayatını kaybederken olayın üstünü örtmek isteyen ekip kaşıkçı'nın cesedini bir Halıya sararak konsolosluk aracı ile dışarı çıkardı. İddiaya göre cesedi yok etmek için bir yarar işbirlikçiye teslim ettiler.

KAŞIKÇI’NIN KIYAFETLERİ İLE DIŞARI ÇIKTI 

Suudi Arabistan'dan gelen ekipte bundan adli tıp uzmanı kalıntıları temizledi. Başka bir kişi ise "Kaşıkçı'nın konsolosluğu terk ettiği görüntüsünü vermek için"  o gün Cemal kaşıkçı'nın konsolosluğa geldiği kıyafetleri giyerek gözlüklerini takıp konsolosluk binasından çıktı. Kaşıkçı'nın kolunda bulunan Apple marka saatini çıkarken konsolosluğun arka kapısında bırakan bu kişi Sultan Ahmet tarafına giderek kıyafet ve gözlüyor orada attı. 15 kişiden oluşan Suriye ekip olay açığa çıkmadan bir an önce Türkiye'yi terk etmek için yanlış rapor yazdı. Raporda kaşıkçı'nın bir defa uyaralıp serbest bırakıldığı söylendi. 

İŞBİRLİKÇİ İSTANBUL’DA İKAMET EDİYOR 

Bu değil yetkili Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada Kaşıkçı'nın cesedini teslim olan yerel işbirlikçinin İstanbul'da ikamet ettiğini de söyledi. Yetkili bu işbirlikçinin hangi milleten olduğunu söylemezsen 15 kişilik suudi ekip ile birlikte 3 yerel işbirlikçinin Suudi Arabistan'da gözaltına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

 

cemal kaşıkçı son dakika şok detaylar son dakika haberi