Cemal Kaşıkçı Cinayeti Hakkında Suudi Arabistan'dan İtiraf Geldi

TAKİP ET

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı tartışmalara sebep olan Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında itirafta bulunarak cinayetin büyük hata olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı tartışmalara sebep olan Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında itirafta bulunarak cinayetin büyük hata olduğunu belirtti. 

Geçtiğimiz ay işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan yetkilileri cinayetin işlendiğini kabul etmişler ancak cesedin akıbeti hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadılar. Konu hakkında soruşturma devam ederken 11 kişilik ekip içerisinde yargılanan 5 kişi hakkında idam istendiği ifade edilmişti. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr yapmış olduğu açıklamalarda her zaman konunun takipçisi olduğunu belirtmişlerdi. Türkiye cinayetin çözülmesi için geçtiğimiz günlerde diğer ülkelerle paylaşım yapmış ve ses kayıtlarını ülke yöneticileri ile paylaşmıştı. Cinayetin en başından beri bir vahşet olduğu ifade edilmişti. 

SUUDİ ARABİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI İTİRAFTA BULUNDU

Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında iki ülke arasında görüşmeler devam ederken ve Türkiye tarafından soruşturma derinleştirilmişken büyük bir itiraf geldi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr konu hakkında bir açıklamada bulundu. Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında 'Bu cinayet büyük bir hata ve suçtur. Bizde bu doğrultuda suça karışan herkesin yargılanması ve cezasını çekmesi için elimizden geleni yapacağız' ifadelerini kullandı. Ancak soruşturma kapsamında Türkiye ve diğer ülkelerin Arabistan'ın iç işlerine müdahale etme hakkının bulunmayacağını ve böyle bir durumda gerekli adımları atacağını belirtti. Kaşıkçı olayının yargıya intikal ettiğini ve bu sebepten dolayı daha fazla konuşmayacağını da sonrasında belirtti. 

suudi arabistan itiraf cemal kaşıkçı cinayeti