Cem Yılmaz'ın nafaka indirimi davası: 10 bin dolar ödeyecek

TAKİP ET

Cem Yılmaz'ın eski eşi Ahu Yağtu'ya verdiği 10 bin dolarlık nafakanın azaltılarak Türk lirasına çevrilmesi için açtığı davanın kısmen kabul edilmesine ve 70 bin TL'ye düşürülmesine karar verilmişti istinaf mahkemesi kararı reddetti. İstinaf mahkemesi Yılmaz'ın açtığı 70 bin TL'liyi kabul eden kararı bozarak, 10 bin dolar nafaka ödemesine karar verdi.

Ahu Yağtu ile Cem Yılmaz, 20 aylık evliliğini 2013 senesinde bitirmişti. Ünlü komedyen boşandıktan sonra eski eşi Ahu Yağtu'ya 10 bin dolar nafaka vermeye başladı. 2022 senesinde Cem Yılmaz dolar kurundaki artış ile pandemi koşulları sebebiyle nafakanın düşürülmesi için eski eşi Ahu Yağtu'ya dava açtı. Cem Yılmaz 10 bin dolar olan nafakanın 40 bin TL’ye düşürülmesini istedi. Mahkeme ise Cem Yılmaz'ın talebini kısmi olarak kabul ederek 70 bin TL nafaka ödemesini hükmetti.

İTİRAZ DİLEKÇESİ

Mahkemenin nafakayı 70 bin TL’ye düşürmesinin ardından Ahu Yağtu'nun avukatı istinaf mahkemesine başvurarak kararın bozulmasını istedi. İstinaf mahkemesine sunulan dilekçede, "Davacının pandemi sürecinden olumsuz etkilendiği, reklamlarda boy gösterdiği tedarik firmalarının işlerinin arttığı, 14 milyon lira ücret aldığı, dizilerinin yayında olduğu, Avrupa'nın bir çok şehrinde stand-up gösterileri yaptığı, Türkiye'deki ve Londra'daki taşınmazlarından döviz cinsinden kira geliri olduğu, mahkemenin Türkiye'deki enflasyon oranlarını dahi baz almadığı, davacının iş insanı olması nedeniyle dövizdeki öngörülemezlik unsurunu kabul etmediklerini" belirterek, Cem Yılmaz'ın gelirlerinde azalma yaşanmadığını öne sürdü.

İstinaf mahkemesi başvuru dilekçesinin kabul edilebilir buldu. Bu yönde karar veren istinaf mahkemesi Cem Yılmaz 10 bin dolar nafakaya devam etmesine karar verdi. Cem Yılmaz'ın 2 hafta içerisinde itiraz dilekçesi sunup, kararı Yargıtay temyiz yoluna taşıma hakkı yer alıyor.

 

Cem Yılmaz nafaka davası