Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a mesaj: Türkiye'yi karşılarına almak ne demek iyi biliyorlar

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile Türkiye arasından gerilim hakkında yaptığı konuşmasında, "Türkiye'yi karşılarına almak ne demek iyi biliyorlar" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da SETA tarafından gerçekleştirilen “Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası” isimli konferansta konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ege'deki gerilim hakkında Bakan Çavuşoğlu, "Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı. Hukuki argümanlarımızdan çok rahatsız oldu. Bizi kıyılarımıza hapseden oldubittiyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Yunanistan'ın hava sahası iddiaları ayrı bir garabet." ifadelerini kullandı.

Ayrıca etkinliğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı, "Türkiye'yi karşılarına almak ne demek iyi biliyorlar. Bunlar Rusya'ya karşı diyorlar ama inandırıcı değil. ABD'nin terazisi, kantarı bozuldu. Bunların Yunanistan'ı çözümden uzaklaştırdığını da söyledik" dedi.

‘HERKESİN ENDİŞELERİNİ GİDERME KONUSUNDA TÜM TARAFLARLA TEMASIMIZ DEVAM EDİYOR’

Çavuşoğlu etkinlikte yaptığı konuşmasında, "Rusya'nın ihraç ettiği ürünlerin önündeki engelleri kaldırmak Rusya'yı savunmak anlamına gelmez. Her şeyden önce bu, BM ile Rusya arasında da bir mutabakat. ABD'nin de, Avrupa'nın da desteklediği bir mutabakat. Çünkü bu iki ürüne tüm dünyanın ihtiyacı var. Afrika'dan geldim geçen gün, üç ülkeyi ziyaret ettim. Uzmanlar değerlendiriyor, gübre alamazlarsa önümüzdeki sezon Afrika'nın tarım ürünleri üretimi yüzde 20 azalacak. Bu çok ciddi bir sorun. Sadece Afrika için değil, tüm dünya için ciddi bir sorun. Bu Venezuela için de geçerli, Brezilya için, Arjantin için de geçerli, Hindistan için, Endonezya için de geçerli. Tüm mevkidaşlarımızla görüşüyoruz. Dolayısıyla her iki ülkenin bu ürünlerine tüm dünyanın ihtiyacı var. Ben neticede, gönderilen mektuba da baktık, bunların takibini yapıyoruz. Tahıl anlaşmasının uzatılması ve sorunsuz bir şekilde işlemesi konusunda bir mutabakata varacağımıza inanıyorum. Taraflarla görüşmelerimizi de sürdüreceğiz. Herkesin endişelerini giderme konusunda tüm taraflarla temasımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yunanistan Türkiye Mevlüt Çavuşoğlu