Çatışmasızlık Bölgesi İlan Edilen İdlib'e Hava Saldırısı: 40 Ölü 70 Yaralı

TAKİP ET

Suriye'de Türkiye Sınırına yakın olan bölge olan İdlib'in Armanaz beldesine hava saldırısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen saldırı sonucunda 40 sivilin hayatını kaybettiği 70 sivilinde yaralandığı öğrenildi.

Suriye’de Türkiye Sınırına yakın olan bölge olan İdlib’in Armanaz beldesine hava saldırısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen saldırı sonucunda 40 sivilin hayatını kaybettiği 70 sivilinde yaralandığı öğrenildi.

ARMANAZ BELDESİ HEDEF ALINDI

Gelen bilgilere göre, Suriye’de Türkiye sınırına yakın olan İdlib’in Armanaz Beldesine akşam saatlerinde hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda hedef alınan Armanaz Beldesi’nde en az 40 sivilin hayatını kaybettiği 70sivilinse yaralandığı öğrenildi. 

SALDIRIDA 30 EV YERLE BİR OLDU

Hava saldırısı düzenlenen Armanaz Beldesi’nde saldırı sonucunda 30 evin yerle bir olduğu öğrenilirken bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. 

SÖZDE ÇATIŞMASIZLIK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

19 Eylül tarihinden beri saldırı altında olan İdlib’in yapılan toplantılarda Türkiye, Rusya ve İran tarafından ‘Çatışmasızlık Bölgesi’ olarak ilan edildiği belirtilmişti. Türkiye ve ABD tarafından Rusya’ya İdlib uyarısı yapılmış ve Moskova yönetimi İdlib’de yoğunlaşmış olan Rus hava saldırıları konusunda uyarılmıştı. Ancak bölgede 19 Eylülden bu yana saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sivillerin sayısının 140’ı geçtiği öğrenildi. 

 

suriye idlib çatışmasızlık bölgesi hava saldırısı armanaz beldesi 40 ölü 70 yaralı sivil