Çatışmalar Devam Ediyor! Diyarbakır'da 1 Askerimiz Şehit Oldu, 4 Askerimiz Yaralı

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında süren operasyonlar sırasında çıkan çatışmada bir askerimiz şehit oldu, askerimiz de yaralandı.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi kırsalında süren operasyonlar sırasında çıkan çatışmada bir askerimiz şehit oldu, askerimiz de yaralandı.  

Terör örgütüne yönelik olarak Diyarbakır Lice ilçesi kırsalında başlatılan operasyon sırasında bu akşam saatlerinde güvenlik güçleri bir grup terörist ile karşılaştı. Teröristler tarafından ateş açılması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları amında karşılık verdi. Açılan ilk ateşte 1 askerimiz şehit olurken, 4 askerimiz de yaralandı. Yaralı askerler, bölgeden ambulanslarla alınarak Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi ek binasına kaldırıldı. 

BÖLGEDE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI
Teröristler çatışmanın ardından kaçarken, bölgede takviye ekiplerle geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlandığı ve çatışmaların çıktığı öğrenildi. 

KONYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Diyarbakır Lice’de şehit olan kahraman askerimizin Konyalı Uzman Çavuş İsmail Cesur olduğu öğrenildi. 28 yaşındaki Uzman Çavuşun Konya’nın Seydişehir ilçesinde bulunan bana ocağına ateş düştü. 4 yıllık asker Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur’un evinin bulunduğu sokak Türk Bayrakları ile donatıldı. 

 

son dakika haber diyarbakır lice kırsal terör operasyonu çatışma şehit son dakika haberi