'Canım Lahmacun Çekiyor' Dedi Sonrasında Olanlar Tam Bir Hayal Kırıklığı

TAKİP ET

Çorum'da 23 yaşındaki Gökhan U. evlilik aşamasında olduğu gelin adayı N.Ö. tarafından dolandırıldı. Yapılan incelemeler sonucunda genç adamı dolandıran kadının evlilik vaadiyle dolandırıcılık yapan bir çetenin üyesi olduğu belirlendi. Gerçek kimliği tespit edilen kadının evine polis tarafından baskın yapıldı fakat kadın bulunamadı.

Çorum Kent merkezindeki devane Mahallesi'nde Geçtiğimiz ay meydana gelen olayda Hasan ve Hatice U. çifti, oğulları Gökhan U.'yu evlendirmek istedi. Aracılarının da devreye girmesi üzerine aile oğullarını Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bir genç kızla evlendirmeye karar verdi. Aile daha sonra Doğubeyazıt'ta Verilen adreste genç kızı görmeye gitti. Genç kızın öksüz büyüdüğü belirtilerek aileye N.Ö. gösterildi.  Genç kızın ağabeyine 15000 TL ve aracılara da 10.000 TL ödendikten sonra gelin adayı bir yakını ile birlikte Çorum'a geldi.

KAYIPLARA KARIŞTI, AİLE ŞİK YETÇİ OLDU

Gelinin ailesine damadın Ailesi tarafından süt parası gelinlik elbiseler ve takılar olmak üzere toplam 60 bin TL masraf yapıldı. 14 Ekime Düğün tarihi alınarak davetiyelerde bastırıldı. Düğün hazırlıkları devam ettiği sırada gelin adayı canımız lahmacun çekti ile söyleyerek Damat adayı ile birlikte çarşıya çıktı. Çift bir lokantaya girdikten sonra gelin adayı Lavaboya gidiyorum birazdan dönerim diyerek masadan kalktı ve düğün için alınan üzerinde bulunan takılarla birlikte kayıplara karıştı. Genç kadına yapılan aramalara rağmen ulaşamayınca genç damat dolandırıldığını anladı ve polise giderek şikayetçi oldu.

GELİN ADAYI, DOLANDIRICI ÇIKTI

Damadın şikayeti üzerine polis ekipleri Çorum ve Ağrı'da harekete geçti. Başta Çorum olmak üzere gelin adayının pek çok şehirde çok sayıda kişiye aynı yöntemle dolandırıldığı belirlendi. Gerçek kimliği tespit edilen kadının irtibatlı olduğu çete ile birlikte evlenme vaadi ile aileleri dolandırıldığı tespit edildikten sonra kadının adresine baskın yapıldı. Fakat sürekli adres değişikliği yapan kadına ulaşılamadı.

'BİR AN ÖNCE YAKALANMASINI İSTİYORUM'

Oğullarına evlendirme hayali kurarken dolandırılan Damadın annesi Hatice U., "Başta o kadın ve diğer şebeke üyelerinin biran önce yakalanmasını istiyorum. Çok can yakmış bu kişilerin adalet önünde hesap verecekleri günü iple çekiyorum. Bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak. Bu suç şebekelerinin biran önce alınmalarını istiyorum. Bunlar toplumda daha fazla yemek, daha fazla su dahi içmesinler" dedi.

 

çorum evlilik vaadi ile dolandırıcılık son dakika çete