Cani Baba Küçük Mertcan'ı Bu Yüzden Döverek Öldürmüş!

TAKİP ET

6 yaşındaki küçük Mertcan'ı döverek öldüren cani babanın yakın çevresine sürekli olarak 'annesine benziyor, o yüzden dövüyorum' dediği öğrenildi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde öz babası tarafından elektrik süpürgesinin demir sopası ile dövülerek ağır yaralanan 6 yaşındaki minik Mertcan hastanede yaşam savaşını kaybetmişti. Babasından dayak yediği için ölen küçük çocuğun ardından cani baba polis tarafından gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. Tepkilere sebep olan ve tüm ülkenin konuştuğu cani baba öz oğlunu neden dövdüğünü anlattı. 

Cani babanın daha önce pek çok suçtan sabıkasının bulunduğu öğrenildi. böyle bir babaya çocukların velayetinin neden verildiği defalarca sorgulandı. Şiddet gördüğü için boşanan anne ise oğlunun ölümünden sonra derin bir üzüntü yaşadı. Devlet tarafından korumaya alınan diğer çocuğun velayetinin kendisine verilmesini istedi. Mahkemede çocukların velayetini 'Kocam çocukları bana vermezsen hem çocukları hem de beni öldürmekle tehdit etti. anlaşmalı ve tek celsede boşanmak için mecbur kaldım' dedi.

CANİ BABA İLK KEZ KONUŞTU

Acılı annenin de evlilikleri boyunca kocası tarafından defalarca şiddet gördüğünü anlattı. Sabıkalı olduğu için devlet tarafından çocukların eski kocasına verilmeyeceğini düşündüğünü ancak düşüncelerinin tam tersinin çıktığını anlattı. 

Cani babanın ise yakın çevresine sürekli olarak 'Mertcan annesine çok benziyor. Onu gördüğüm zaman annesini görmüş gibi hissediyorum' dediği öğrenildi. Son iki ayda çocuğa karşı şiddeti giderek artırdığı ve zaman zaman çocuğun ağzına bez tıkayarak bağırmasını engelledikten sonra feci şekilde dövdüğü belirlendi. 

hatay mertcan dayak cani baba