Caner Erkin ve Asena Altay'ın Oğlu Çınar'a Kayyum Atanacak

TAKİP ET

Beşiktaş'ta Forma giyen milli futbolcu Caner Erkin'in Asena Altay olan oğlu Çınar'ın velayetini alabilmek için açtığı davada mahkeme Kayyum atanması ne karar verdi. İstanbul Aile Mahkemesi tarafından Çınar Erkin'in davada haklarının korunması amacıyla Kayyum atanması için Sulh Hukuk Mahkemesine ihbarda bulundu.

Beşiktaş'ta Forma giyen milli futbolcu Caner Erkin’in Asena Altay olan oğlu Çınar'ın velayetini alabilmek için açtığı davada mahkeme Kayyum atanması ne karar verdi. İstanbul Aile Mahkemesi tarafından Çınar Erkin'in davada haklarının korunması amacıyla Kayyum atanması için Sulh Hukuk Mahkemesine ihbarda bulundu.

Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin'in eski eşi Asena Altay oğlunun velayetini alabilmek için açtığı davada mahkeme Çınar Erkin’i temsil için Kayyum atanması ne karar verdi. İstanbul 11 aile mahkemesi tarafından görülen duruşmaya Asena Atalay ve Caner Erkin katılmazken tarafların avukatları salonda hazır bulundu. Mahkeme hakimi duruşmanın başlamasının ardından Yargıtay kurulunun kararı doğrultusunda velayet davalarında çocuğu temsilen Kayyum atanması gerektiğini ve bu nedenle Kayyum atamaları gerektiğini belirterek taraflara bu konuda görüşlerini sordu.  Caner Erkin'in avukatı söz olarak takdir mahkemenin derken Asena Atalay'ın avukatı bu karara itiraz etti.  Asena Altay'ın avukatı Beyza Sındıraç, davanın karar aşamasına geldiğini belirterek, “ Dava dosyası karar aşamasına Gelmiş. Bu Nedenle Kayyum Atanmasına Gerek Yoktur” Dedi.

“KAYYUM ATAMASI YAPILMAZSA DOSYA YARGITAY TARAFINDAN USULDEN BOZULUR”
Duruşma hakimi bunun üzerine, “Yargıtay’ın kararı doğrultusunda kayyum ataması yapmamız gerekiyor. Kayyum ataması yapılmadığı takdirde bu dosya Yargıtay tarafından usulden bozulur. Yargıtay Genel Kurulu, velayet davalarında anne ve babanın dışında çocuğun menfaatini dile getirecek bir kayyum atanması gerektiğini söylüyor. Tüm velayet davalarında artık kayyum atanıyor”  ifadelerini kullandı.

“CİDDİ ANLAMDA HAK KAYBI BU”
Asena Atlay'ın avukatı Beyza Sındıraç  mahkeme hakimi açıklamasının ardından, “Bu nasıl adalet sistemi. Karar aşamasına gelmiş. Ciddi anlamda hak kaybı bu” diyerek duruma tepki gösterdi.

caner erkin asena atalay velayet davası çınar erkin