Canan Karatay Ekmek Hakkında Şok Bir İddia Ortaya Attı

TAKİP ET

Ünlü doktor Canan Karatay yeniden gündem olacak bir açıklama yaptı. Ekmek yemenin zeka geriliği ve kısırlığa yol açtığını iddia etti.

Ünlü doktor Canan Karatay yeniden gündem olacak bir açıklama yaptı. Ekmek yemenin zeka geriliği ve kısırlığa yol açtığını iddia etti. 

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay şimdiye kadar yapmış olduğu açıklamalarla gündemde yer edinmişti. Pek çok meslektaşı ile ters düşen fikirleri sonrasında dikkat çeken ünlü doktorun özellikle beslenme konusunda ortaya koyduğu bilgiler ve iddialarla birlikte son derece dikkat çekmişti. 

Canan Karatay beslenme sırasında kesinlikle ekmek tüketilmemesi gerektiğini savunuyor. Ekmeğin pek çok hastalığa sebep olabileceği ve sağlıksı bir kilo alımını desteklediğini belirtmişti. Şimdilerde ise ekmek tüketenler hakkında ilginç bir iddia ortaya koyarken tartışmaların fitilini ateşledi. 

EKMEK KISIRLIĞA SEBEP OLUYOR

Meslektaşlarının da tepkilerini alan ünlü doktor Canan Karatay ekmek tüketiminin ne kadar tehlikeli olduğunu dile getirdi. Daha önce et tüketmeyen kişilere yaptıkları çeşitli benzetmelerle tepkilerin hedefi halini almıştı. Bunun üzerine ekmek tüketenler içinde kısırlık tehlikesinin ortaya çıktığını dile getirdi. Ekmek tüketiminin beyinde morfin etkisine sebep olduğu için uyuşmaya sebep olduğu belirtildi. Bir süre sonra bağımlılık yaptığı için zeka geriliğine sebep olabileceğini belirtti. Son yıllarda giderek artan kısırlığa bakıldığı zaman ekmeğin buna sebep olduğunu iddia etti. Özellikle çocuklara kesinlikle ekmek yedirilmemesi gerektirdiği konusunda kararlı olan ünlü doktor ekmeğin doğalının yapılmasının önemine vurgu yaptı. 

canan karatay ekmek kısırlık