Çanakkale'de düzenlenen operasyonda 430 kaçak göçmen yakalandı

TAKİP ET

Çanakkale'de jandarmanın şüphelendiği bir kamyonu durdurması sonucunda ortaya çıkan gerçek şok etti.

Çanakkale’de jandarma şüphelendiği bir kamyon aracını durdurdu. Kamyonun kasasına bakıldığında jandarmanın karşılaştığı manzara şok etti. Afganistan uyruklu 82 göçmenin olduğunu gören jandarma ekipleri, son iki günde bölgede başlatmış olduğu 13 ayrı operasyonda 430 kaçak göçmenin yakalandığı öğrenildi.

Kamyon şoförü tutuklandı

Ayvacık ilçe Jandarma Komutanlığı’nın yasa dışı geçişlerle mücadele için başlatmış olduğu operasyonda son iki günde toplamda 430 kaçak göçmen yakalandı. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Gülpınar köyündeki jandarma ekipleri kasası kapalı olan 34 BPJ 9895 plakalı bir kamyon aracından şüphelendi. Şüphe üzerine durdurulan kamyon sürücüsü A.M. ‘den kamyonun kasasını açması istendi. Açılan kasanın içinden Afganistan uyruklu  82 kaçak göçmenle karşılaşıldı. Yasa dışı yollarla Midilli Adası ve Yunanistan’a kaçmak istedikleri öğrenilen Afganistan uyruklu 82 göçmen jandarma tarafından yakalandı. Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Kamyon şoförü A.M. ise çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son 2 günde 13 ayrı operasyonda 430 kaçak göçmen yakalandı

Ayvacık ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından yasa dışı geçişlerle mücadele için başlatılan operasyon sonucunda, son iki günde Çanakkale’ye bağlı olan Ezine ve Ayvacık’ta 33’ü Suriye uyruklu, 1’i Filistin uyruklu, 396’sı Afganistan uyruklu olmak üzere toplamda 430 kaçak göçmen yakalandı. Düzenlenen operasyonlarda kaçak göçmenleri taşıyan araçlardan 3’ü kamyonet, 1’i minibüs ve 342 adette can yeleği ele geçirildi. Kaçmak üzere yakalanan 430 kaçak göçmen jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasından sonra Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Yakalanan göçmenler arasında bulunan 33 Suriye uyruklu kişiler ise kanun gereği kayıtlı oldukları illere gönderildi.

Organizatörlerden 2’si tutuklandı biri firari

Jandarmanın yürütmüş olduğu operasyonda yakalanan 430 kaçak göçmenin ardından organizatörlerden ikisi yakandı. S.Y. ve M.E.E. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine götürüldü. Organizatörlerden yabancı uyruklu olduğu tespit edilen D.E.’nin kaçtığı öğrenildi. Firari olan yabancı uyruklu organizatörü yakalamak için ekipler çalışmalarına devam ediyor.

çanakkale kaçak göçmen jandarma