Çanakkale gezisinden dönen öğrencileri taşıyan otobüs devrildi! Sürücü ve 2 öğrenci öldü

TAKİP ET

Çanakkale gezisinin ardından Ankara'ya dönüş yolunda olan öğrencilerin bulunduğu otobüsün Bursa'da devrilmesi sonucu meydana gelen kazada sürücü ile beraber 2 öğrenci hayatını kaybetti. Devrilen otobüste 47 yolcu olduğu ifade edildi.

Bursa’da öğrencileri taşımakta olan tur otobüsü devrildi. 3 ölü ve çok sayıda yaralının olduğu bilgisi geldi. Kaza gece vakti İnegöl ilçesi Şehitler Mahallesi mevkiinde yaşandı.
İddialara göre hızlı gittiği ifade edilen sürücünün ani fren yapması nedeniyle kontrolden çıktığı ve yan yatarak devrildiği ifade edildi. Görgü tanıklarının durumu ihbar etmesi üzerine olay yerine AFAD, polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi.

Olay yerine intikal eden sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede şoför Kemal A. ile 2 öğrencinin yaşamını yitirdiği tespit edildi. Yaralı öğrenciler ambulanslar ile çevre hastanelere sevk edildi.

VALİ CANBOLAT: OTOBÜSTE 47 KİŞİ VAR

Kaza haberini aldıktan sonra kaza yerine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat, olay hakkında bilgialdı. Vali Canbolat, yaptığı konuşmasında, “Bu akşam maalesef acı bir trafik olayı yaşadık. Ankara’da Etimesgut ilçemizdeki ortaokul öğrencileri taşıyan otobüs, Çankkaleye gezi amaçlı gidiyorlar. Dönüşte bu mevkiye geldiğinde otobüs burada tek taraflı şarampole çarparak kayıp orta refüje yatıp kaza yapıyor. Otobüste 47 kişi var. Bunların üç tanesi öğretmen ikisi sürücü bir kısmı öğrenci. 6 tane de öğretmen çocuğu tespit edildi.

Şu ana kadarki ilk tespitlerimde sürücü ve 2 öğrenci maalesef hayatlarını kaybetti. Yaralılara müdahale yapıldı, ambulanslarla hastanelere sevkleri yapıldı. Hastaneye gönderilen öğrencilerin ve hastaların genel durumu iyi görülüyor. Burada enkazı kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. AFAD ekipleri İl Jandarma, emniyet ekiplerimiz sağlık ekiplerimiz tamamı burada. Büyük geçmiş olsun. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı çocuklarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çanakkale gezisi Bursa trafik kazası