Çanakkale Boğazında Cumhurbaşkanı'na Hakarette Bulunan Gemi Kaptanına Soruşturma Açıldı!

TAKİP ET

Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile gemisi durdurularak gözaltına alınan ve hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılan gemi kaptanının serbest bırakıldığı öğrenildi.

Çanakkale Boğazı’ndan geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile gemisi durdurularak gözaltına alınan ve hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılan gemi kaptanının serbest bırakıldığı öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yapmakta olan Panama Bayraklı kuru yük gemisinin Türk kaptanı O.B ve yanında bulunan 3 mürettebatının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakarette bulunduğu iddia edildi. Alkollü olduğu öne sürülen Türk kaptanının Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi ile kurmuş olduğu iletişim sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği duyuldu ve bu rapor edildi. Kaptan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülerek VTS’in raporu ile Liman Başkanlığı talimat vererek bu gemiyi durdurdu. Hakaret gerekçesi ile Bozcaada’nın kuzey yönünde durdurulan geminin kaptanı ve yanında bulunan 3 mürettebatı polisler tarafından gözaltına alındı. Haklarında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma açılan kaptan ve 3 mürettebat emniyette ifadeleri alınarak adliyeye sevk edildi. Fakat hakaret iddiası ile gözaltına alınan ve haklarında soruşturma başlatılan kaptan ve mürettebatlar hakkında delil yetersizliğinden serbest bırakılma kararı verildi.

 

cumhurbaşkanı erdoğan hakaret gemi kaptanı soruşturma çanakkale boğazı