Camiler İçin Flaş Karar! Statüleri Değişiyor!

TAKİP ET

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'dan camilerle ilgili önemli bir açıklama geldi. Camilerin statülerinin değişeceğini açıklayan Yılmaz konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. işte camilerin statülerinin değişeceğine dair haberin bilgileri.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’dan camilerle ilgili önemli bir açıklama geldi. Camilerin statülerinin değişeceğini açıklayan Yılmaz konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. işte camilerin statülerinin değişeceğine dair haberin bilgileri.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz Sancaktepe’de katıldığı bir programda konuşma yaptı. Diyanet İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanmış olan anlaşma ile camilerin statülerinin değişeceğini açıkladı.
Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu’nda konuşan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz camilerin statülerinin değiştirileceğini açıklayarak önemli bilgiler verdi.

CAMİLER SADECE NAMAZ KILINACAK YER OLARAK GÖRÜLÜYOR

Gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, salonda bulunanlara önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz,  Günümüzde insanların camiyi sadece namaz kılınacak yer olarak gördüğünü ifade ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sekülerleştiğimiz süreçte hayat güneşin doğmasına ve vasati saatlere göre ayarlanmaya başlayınca cami ve cemaat ile alakamız azaldı. Cami sadece namaz için gidilen yer gibi anlaşılmaya başladı. Şimdi yeni bir gelişme oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müşterek bir anlaşma yaptılar. Bu anlaşmaya göre artık camilerimizin statüleri farklılaşıyor ve camilerimiz 6-7 gruba ayrılacak. Bulundukları mekanlara göre mahalle camileri, meydan camileri, Çarşı camileri gibi 7 kadar grup var. Her grubun içinde bulunması gereken standart mekanlar olacak. Yani cami sadece namaz kılınan bir yer değil, gençlerin, kadınların, çocukların, yaşlıların, emeklilerin oturup konuşabilecekleri, okuyabilecekleri mekanları da ihtiva eder hale gelecek. Böylece yüksek binaların aralarındaki camilerimiz, apartmanda bunalan insanlarımızın eşiyle, çocuklarıyla birlikte gittiği ve orada her birine farklı imkanlar sunan mekanlar haline dönüşecek. Asrı Saadet'te olduğu gibi.” dedi.

 

istanbul müftüsü hasan kamil yılmaz camilerde değişim statüleri değişiyor camiler için flaş karar diyanet işleri bakanlığı