Çalışma Bakanlığı 80 Bin Personel Alımı Yapacak - İşte Aranan Özellikler

TAKİP ET

Son dakika! Çalışma Bakanlığı, Toplum yararına çalışma programı kapsamında Tam 80 bin kişiyi işe alacak. İşte şartlar ve detaylar...

Son dakika! Çalışma Bakanlığı, Toplum yararına çalışma programı kapsamında Tam 80 bin kişiyi işe alacak. İşte şartlar ve detaylar...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Okulların açılmasına sayılı günler kala bir son dakika açıklaması yaparak toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişiyi istihdam edeceğini duyurdu. Çalışma Bakanlığı tarafından işe alınacak olan kişiler okulların, bakım ve onarım işlerinde görev yapacak. 

80 BİN KİŞİ İŞE ALINACAK
Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından ortak alınan kararla Bu yıl okul Yaşamının huzuru,  Güvenliği ve Sağlığı için ortak çalışma başlatıldı. "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" işbirliği Protokolü kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR aracılığı ile okulların temizliği bakım ve onarımı konusunda Toplum Yararına Program (TYP) programının startını verdi. Bakanlıklar bu kapsamda 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak. Ayrıca yine bu kapsamda yaklaşık 20 bin 'güvenli eğitim koordinasyon görevlisi' alımı da yapılacak. TYP kapsamında okullarda çalışacak işçi sayısı 80 bin olacak.

ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ORTAMDA EĞİTİM ALMALARI SAĞLANACAK
Çalışma Bakanlığı tarafından yapılacak personel alımına başvurular İŞKUR üzerinden kabul edilecek.  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu hakkında yaptığı açıklamada, "Yürütülen çalışmalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasının kaliteli eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olduğunun bilinciyle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik şartlarda eğitim alması için Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile beraber önemli bir adım atıyoruz"  ifadelerini kullandı. Program İŞKUR üzerinden alınacak başvurularını ardından ilk ders zilinin çalması ile birlikte başlayacak. Ödemelerin ise aylık asgari ücret üzerinden yapılacağı öğrenildi.

 

son dakika çalışma bakanlığı çalışma bakanlığı personel alımı TYP TYP nedir Toplum yararına çalışma programı