ByLock Üzerinden Yapılan İzdivaç Pazarlığı Mide Bulandırdı

TAKİP ET

Kırklareli'nde hala devam eden FETÖ yapılanmasına ait davada incelenen ByLock mesajlarında izdivaç pazarlığının yapılması dikkatlerden kaçmadı.

 Kırklareli'nde hala devam eden FETÖ yapılanmasına ait davada incelenen ByLock mesajlarında izdivaç pazarlığının yapılması dikkatlerden kaçmadı.

FETÖ terör örgütüne ait davalar devam ederken son olarak Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada ByLock mesajlarının bir kısmının deşifre edildiği öğrenildi. Bunun üzerine evlerden sorumlu abla olarak görev almış ve yargılanan sanık D.C isimli kadının terör örgütüne üye olmak suçundan dolayı davası görüldü. 

Yapılan incelemeler sonrasında örgüt içerisinde bulunan bekar kadınların evlendirilmesi için birtakım çalışmaların yürütüldüğü tespit edildi. Bekar kadınların sorumlular tarafından yaş, meslek, memleket ve fiziki özelliklerine aynı zamanda mezheplerine göre bir liste içerisinde ayrıştırıldığı öğrenildi. 

ByLock üzerinden yapılan yazışmaların incelenmesinin ardından mide bulandıran yazışmalara rastlandı. Evlerden sorumlu abla olarak görev yapan sanığın bu süreçte 'Erkan için acil bir aday' şeklinde mesajlar çektiği tespit edildi. Adaylara ise bu konu hakkında birtakım mesajlar yollandı. Adaylarını bekleyen diğer örgüt üyesinin yaşı, mesleği, fiziki özellikleri, memleketi, mezhebinin yer aldığı mesajın tüm adaylara gönderildiği ifade edildi. 

Gönderilen mesajların ardından adayların mesajlara isteklerine göre geri döndükleri ve mesajlaşma platformu üzerinden izdivaç pazarlığının yapıldığı tespit edildi. Örgüt üyelerinin sadece örgüt içerisinden adaylarla görüşülmesine ve evlenmesine izin verdikleri için izdivaç işlerini planlayan ve yürüten kişilerin olmasının son derece önemli olduğu açıklandı. 

bylock fetö izdivaç pazarlığı