Büyükçekmece'de çocuk gelin düğününe polis baskın yaptı! Gelin ve damat camdan kaçtı

TAKİP ET

Büyükçekmece'de yapılan düğünde gelinin 14 yaşında, damadın ise 18 yaşında olduğu öğrenilince, polis ekipleri düğün salonuna baskın düzenledi. Polislerin düzenlediği baskında ne yapacaklarını bilemeyen çocuk gelin ve damat camdan atlayarak kaçtı.

Ailelerinin evlenmelerini istedikleri 14 yaşındaki kız çocuğu ile 18 yaşındaki gencin düğünleri, polisin baskın yapmasıyla sona erdi. Polisleri görünce kaçan çocuk gelin ve damadın camdan kaçış anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
14 yaşındaki bir kız çocuğunun ailesinin istediği ile kendisinden 4 yaş büyük olan A.A ile evlendirilmesine karar verildi. Ailenin vermiş olduğu bu karara bazı akrabalar karşı çıktı. Bu durumu umursamayan baba, daha önceden kendi aralarında söz kestikleri aileye kızını verdi. Damadın ailesi düğün için hazırlıklara başladı ve Büyükçekmece’de bulunan bir düğün salonuyla anlaştı.

Polis düğünü bastı

Babasının aldığı karara karşı çıkan akrabalar önce baba ile konuşup vazgeçmesi için çabaladılar. Kararından vazgeçmeyen baba düğünün gerçekleşeceğinin söyleyince, akrabalar çareyi polisi aramakta buldu.  Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ihbar üzerine düğün salonuna baskın düzenledi. Düğün salonunun dışında olan aile yakınları, polisin geldiğini görünce hemen aileye durumu bildirdi. Düğünde karşılıklı göbek atan gelin ve damadı gelin odasına gönderen aileler salonda çalan müziği kapattırdı. Panik yaşayan gelin ve damat çareyi camdan atlamakta buldu. Yaklaşık 1 metre yükseklikten aşağıya atlayarak düğün salonundan kaçtıkları kameraya yansıdı. Camdan atlayarak kaçan gelin ve damada, damadın arkadaşının yardım ettiği görüldü.

Camdan kaçan gelin ve damat 1 saat sonra Emniyet Müdürlüğüne gitti

Düğün salonuna yapılan baskın sonucunda polis ekipleri gelin ve damadı bulamadı. Evlendirilmek istenen 14 yaşındaki S.T ve 18 yaşındaki A.A’nın ailelerinin ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ailelerin ifadeleri alındıktan sonra çocuklarına ulaşmaları istendi. Telefonla arayıp polis merkezine çağırdıkları gelin ve damat yaklaşık 1saat sonra geldi. Küçük yaşta evlendirilmek istenen S.T ve A.A’nın ifadeleri alınması için Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine götürüldü.

Düğün değil nişan dediler

Aile, polislere verdikleri ifadede düğün değil nişan yaptıklarını, kızlarının 18 yaşına gelince evleneceğini söyledi. 14 yaşındaki S.T’nin üzerinde gelinlik olmasını ise, sembolik olduğunu söyleyen iki tarafın ailesi de suçlamaları kabul etmedi. Ailenin daha önce evde yaptıkları söz merasimine de yapılan bir ihbar üzerine polisin gittiği öğrenildi. Suçlamaları kabul etmeyen aileler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

çocuk gelin büyükçekmece