Bursa'da Yürüyen Merdiven Dehşeti! Bir Anda Ters Yönde Çalışmaya Başladı, Onlarca Öğrenci Hastanelik Oldu

TAKİP ET

Ankara'dan Bursa'ya okul gezisi için gelen öğrencilerden ve velilerden oluşan bir grup bindikleri yürüyen merdivenin bir anda ters yönde çalışmasıyla üst üste devrilerek yaralandı. Yürüyen merdivende yaralanan 7'si öğrenci 8 kişi çığlık ve korku içinde hastaneye kaldırıldı.

Ankara’dan Bursa’ya okul gezisi için gelen öğrencilerden ve velilerden oluşan bir grup bindikleri yürüyen merdivenin bir anda ters yönde çalışmasıyla üst üste devrilerek yaralandı. Yürüyen merdivende yaralanan 7’si öğrenci 8 kişi çığlık ve korku içinde hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre, Ankara’dan Bursa’ya okul gezisi için giden yaklaşık 100’ü öğrenciden oluşan 120 kişilik grup yürüyen merdiven dehşeti yaşadı. Kullanmak istedikleri yürüyen merdivenin bir anda ters yönde ilerlemeye başlamasıyla 7’si öğrenci 8 kişi üst üste devrilerek yaralandı.

YÜRÜYEN MERDİVEN TERS YÖNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Ankara Sincan İMKB Ortaokulu tarafından düzenlenen okul gezisinde 120 kişilik grup Timurtaşpaşa’dan Tophane’de yer alan tarihi Saltanat Kapı’ya çıkmak isterken bindikleri yürüyen merdiven henüz sebebi belirlenemeyen bir şekilde ters yönde ilerlemeye başladı. Merdivenin ters yönde ilerlemesiyle dengesini kaybeden gruptaki öğrencilerin birbirlerinin ve düşen ailelerin altında kalarak yaralandıkları öğrenildi.

7 ÖĞRENCİ VELİLERİN ALTINDA KALDI

Alınan bilgilere göre, olayda can kaybı yaşanmadığı ancak velilerin altında kalan 7 öğrencinin yaralandığı öğrenildi. Yaralanan 7 öğrenci ve 1 öğrenci velisi çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Yaşanan olayla ilgili polislerin soruşturma başlattığı öğrenildi. Okul gezisinden sorumlu olan öğretmenlerden Selma Özbek ise ‘Yürüyen merdivenden çıkıyorduk, merdiven birden geri sarmaya başladı. O anlarda çığlık kıyamet koptu.’ dedi.

 

Ankara Bursa Yürüyen merdiven Okul gezisi Ter dönen yürüyen merdiven Öğrenci Veli