Bursa'da O Tarihten İtibaren Alkol ve Ekmek Yan Yana Satılmayacak!

TAKİP ET

Bursa'da alkol ve ekmeğin yan yana satılması konusunda gelen şikayetler üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararla artık ekmek ve alkolün yan yana satılmayacağı belirtildi. 2 sene önce alınmış olan bu kararın 31 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe gireceği açıklandı.

Bursa’da alkol ve ekmeğin yan yana satılması konusunda gelen şikayetler üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla artık ekmek ve alkolün yan yana satılmayacağı belirtildi. 2 sene önce alınmış olan bu kararın 31 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe gireceği açıklandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yapılan açıklamada, alkol ve ekmeğin yan yana satılması konusunda vatandaşlardan çok sayıda şikayet geldiği ve bu konuyla ilgili yaklaşık 2 sene önce alınan kararın 21 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe gireceğini duyurdu.

VATANDAŞLARDAN ŞİKAYET YAĞDI

Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşların hem alkol hem de ekmeğin yan yana satılması konusunda büyük rahatsızlık duyduğu ve bu konu hakkında belediyeye çok sayıda şikayet gittiğini söyledi. Bu bağlamda yaklaşık 2 sene önce de gelen şikayetler üzerine alkol satan yerlere bayilik verilmemesi kararının 31 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi. 31 Mart 2018 tarihine kadar alkol satışına son verildiğine dair tebligat gönderilmesi takdirinde bayiliklerin devam edeceği açıklandı. 

GENÇLER VE ÇOCUKLARIN ALKOLDEN UZAK DURMASINI HEDEFLİYOR

Söz konusu kararla ilgili vatandaşlarında memnun olduğunu söyleyen Aktaş, bu kararın özellikle gençlerin ve çocukların alkolden uzak durmalarını sağlamayı hedeflediğini söyledi. Sağlıklı bir nesil için gençlerin ve çocukların alkolden uzak durması gerektiğini belirten Aktaş, özellikle de küçük mekanlarda yapılan alkol ve ekmek satışından duyulan şikayetler üzerine öyle bir karar alındığını söyledi.

 

Bursa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ekmek Alkol Yan yana satılmayacak