Bursa'da Kan Donduran Olay 2002'de Yaşanmıştı! Yıllar Sonra...

TAKİP ET

Bursa'da 2002 yılında ki mühendisin öldürülmesi olayı ile ilgili davada iki defa ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezası alan daha sonra 2013 yılından bu yana aranan Figen Yıldırım üzerinde sahte kimlikle İstanbul'da yakalandı.

Bursa'da 31 Ocak 2002 tarihinde meydana gelen olayda Figen Yıldırım tapu kadastro Müdürlüğünde görevli Lütfullah Ahmet Erden ile aşk yaşadığı sırada aynı zamanda Adem Güney ile de sevgiliydi. Adem Güney bu durumu öğrendikten sonra Figen Yıldırım'ın Erdin ile ilişkisini kabul etmeyerek öldürme planı yaptı. Figen Yıldırım bu plana dahil olarak Erdin’i Audi R buluşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Erdin, Kadını alması için Bülent Kepçeli’yi gönderdi. Kadın lüks cip evinde sırada Adem Güney ve arkadaşı Şahin Korkmaz ortaya çıktı. Gemlik yolu üzerinde Adem Güney ve Şahin Korkmaz Bülent kepçeli 21 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından Güney Korkmaz ve Yıldırım Birlikte yola çıkarak Ahmet Erdin’in ofisine gitti. Ofiste mühendis İrfan Hoca ile oturan Ahmet derdine kısa bir tartışma yaşandı. Tartışmadan sonra Ahmet Güney ve Şahin Korkmaz Ahmet erdini 17 yerinden bıçakladı Efkan Açık ise 7 yerinden bıçaklayarak öldürdü. 

Cinayetlerin ardından Adem Güney ve Figen Yıldırım ellerinde oluşan kesirlere tedavi ettirmek için bir polikliniğe gitti. Burada yapılan tedavi sırasında polis ekiplerine Yıldırım ve Güney yakalanırken Şahin Korkmaz kaçtı. Adem Güney emniyette verdiği ifadede, “Mühendis benim sevgilimle ilişki kurdu, canıyla ödedi, ama diğer 2 mühendis günahsızdı. İz bırakmamak için onları da öldürdük” dedi. Ayrıca suçlamaları kabul etmeyen adam mahkemede cinayetleri Şahin Korkmaz'ın istediğini iddia etti.

Adem Güney ve Figen Yıldırım mahkemeden sonra cezaevine girerken burada evlendi. Çift 2005 yılında bu evlilikten cezaevindeyken Bir Çocuk dünyaya geldi. Çocuğun doğmasının ardından Figen Yıldırım'ın cezaevi değiştirildi. Yandan polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda firari Şahin Korkmaz 2006 yılında yakalandı.
Yargılamalar devam ettiği sırada Adem Güney ve Figen Yıldırım hakkında 2005 yılında mahkeme 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezası verdi. Papatya Yargıtay tarafından karar 2011 yılında onanmayınca Güney ve Yıldırım 8 Ocak 2011 günü tahliye edildi. Şahin Korkmaz’ın tutukluluk hali devam etti. 2013 yılında Yargıtay cezayı onayınca Güney ve Yıldırım hakkında yeniden yakalama kararı çıktı.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Bursa Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili firari şüphelileri yakalamak için Figen Yıldırım'ın İstanbul'da güvenliğine yönelik bilgiler aldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği gelen istihbarat üzerine çalışma başlattı. 4 aylık çalışma sonunda Figen Yıldırım'ın Maltepe'de taksicilik yapan biriyle birlikte yaşadığı belirlendi. Yaptıkları çalışmalardan sonra düzenledikleri operasyonda kapıyı üzerinde Semra Yıldırım adına düzenlenmiş Sahte kimlik bulunan Figen Yıldırım açtı. Polisler kimliği sahte olduğunu anlayınca kadın gerçek kimliğini açıklamak zorunda kaldı. Gözaltına alınan kadın asayiş şubeye götürülerek sahte kimlikle işlem yapıldıktan sonra adliyeye sevk edildi.

 

bursa cinayet kan donduran olay sahte kimlik