Bursa'da arkadaşını öldüren genç: "Üzgünüm, yanlışlıkla en yakın arkadaşımın ölümüne neden oldum"

TAKİP ET

Bursa'da, cami avlusundaki çay ocağında buluşan 17 yaşındaki Samet C.Ç., tabancayla vurarak ölümüne neden olduğu arkadaşı 17 yaşındaki Utku Sezek'i vurduktan sonra ifade verdi. Tutuklanan Samet C.Ç.'nin, tabancayı arkadaşlarına gösterirken yanlışlıkla en yakın arkadaşının ölümüne neden olduğu için üzgün olduğunu söylediği öğrenildi.

Olay, 3 Haziran günü Yıldırım ilçesi 152 Evler Mahallesi Çınar Sokak'ta meydana geldi. Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin avlusundaki çay ocağında arkadaşlarıyla oturan Samet C.Ç., ruhsatsız tabancayı çıkararak arkadaşlarına gösterdi. Ancak iddiaya göre tabanca ateş aldı ve mermi Utku Sezek'in göğsüne isabet etti. Utku Sezek ağır yaralanırken, Samet C.Ç. olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine gelen ambulansla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Utku Sezek ne yazık ki kurtarılamadı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Samet C.Ç.'yi Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi'ndeki bir çocuk parkında yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Samet C.Ç., adliyeye sevk edildi ve Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık sorgusunda, Samet C.Ç.'nin arkadaşlarına tabancayı gösterirken yanlışlıkla Utku Sezek'i vurduğunu ve en yakın arkadaşının ölümüne neden olduğu için üzgün olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Olay, caminin çay ocağındaki güvenlik kamerasına da yansıdı. Kamera görüntülerinde, masada oturan kalabalık arkadaş grubunun silahın ateş almasıyla panikle masadan kalktığı ve yaralanan Utku Sezek'in yere düştüğü görüldü.

Bursa cami avlusu