Burası HDP Kongresi! Terörist Başı Öcalan'a Selam Gönderip Askerlerimizi Şehit Eden Teröristleri Kardeş İlan Ettiler

TAKİP ET

Türkiye tek yürek olmuş Afrin'de şehit olan Mehmetçiklerine ağlarken HDP kongresinde büyük bir skandala imza atıldı. Kongrede, terörist başı Öcalan'a selam gönderilerek Afrin'deki teröristler kardeş ilan edildi.

Türkiye tek yürek olmuş Afrin’de şehit olan Mehmetçiklerine ağlarken HDP kongresinde büyük bir skandala imza atıldı. Kongrede, terörist başı Öcalan’a selam gönderilerek Afrin’deki teröristler kardeş ilan edildi.

HDP’nin 3. Olağan Kongresi’nde skandal üstüne skandal yaşandı. Kongrede konuşma yapan eski Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay yaptığı açıklamalarda Afrin’de TSK’nın başlattığı Zeytin Dalı operasyonuna eleştiri yağdırdı.

‘DİRENİŞLE KARŞILAŞIRSINIZ’

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı operasyonunu eleştiren Kemalbay, operasyonun Türkiye halkları açısından anlamı olmadığını söyledi. ‘Direnişle karşılaşırsınız’ diyen Kemalbay, bu ülkede kanın durmasını istediklerini ve bu kanın durmasının kendi sorumlulukları altında olduğunu belirtti. Kanı durdurma uğruna yapılan mücadelelerde saldırılara maruz kaldıklarını iddia eden Kemalbay, bu bağlamda arkadaşlarının gözaltına alındığını ve tutuklandığını sözlerine ekledi. Ayrıca kongrede tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın mesajları okundu.

TERÖRİST BAŞI ÖCALAN’A SELAM GÖNDERİLDİ

Bugün Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen HDP 3. Olağan Büyük Kongresi’nde yapılan seçimde Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Divan Eş Başkanlığına seçilen isimler oldu. Kongrede konuşma yapan Sırrı Süreyya Önder HDP’nin tutuklu Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarına selam göndererek başladığı konuşmasında, ‘Buradan sayın Öcalan’ı saygı ve sevgiyle selamlıyoruz’ diyerek Türkiye Afrin şehitlerine ağlarken büyük bir skandala imza attı. 

 

HDP Abdullah Öcalan Kongre Afrin