"Burada Ezan Okunmayacak" Diyen Baba ve Oğul Cemaate Saldırdı: 2 Yaralı

TAKİP ET

Adana'da bir baba ve oğul henüz inşaat halinde olan camide ezan okunmasına ve namaz kılınmasına tepki gösterdi. Olaya tepki gösteren baba ve oğul camide ezan okuyan ve namaz kılan kişileri darp etti.

Adana’da bir baba ve oğul henüz inşaat halinde olan camide ezan okunmasına ve namaz kılınmasına tepki gösterdi. Olaya tepki gösteren baba ve oğul camide ezan okuyan ve namaz kılan kişileri darp etti.

Olay, Adaba Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Gelen bilgilere göre, henüz inşaat halinde olan ve Hacı Ali Hiradağı tarafından yapılan camide ezan okuması için biri görevlendirildi. 13 Ağustos’ta izne çıktığı öğrenilen cami imamı kendisinin yerine ezan okuması için Ali İhsan Çiçek adlı bir vatandaştan ricada bulundu. Cami imamının isteğini gerçekleştiren Çiçek, yatsı ezanını okuduktan sonra cemaate namaz kıldırdı. Bu sırada yan apartmanda bulunan baba Abdulkadir D. ve oğlu Ahmet D. camiye gelerek okunan ezanın sesinden rahatsız olduklarını söyleyerek bu camide ezan okunmasını istemediklerini belirtti. Baba ve oğulun söyledikleri üzerine tartışma başladı. Ezan okuması için görevlendirilen Çiçek ve çıkan kavgayı önlemeye çalışan Süleyman Özdemir adlı bir vatandaş baba ve oğul tarafından darp edildi. Kavga, camide bulunan cemaatinde araya girmesi ile ayrıldı.

BABA VE OĞUL SERBEST

Camide darp edilen Çiçek ve Özdemir’in baba ve oğuldan şikayetçi oldukları öğrenildi. Baba ve oğul polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve ifadelerinde kendilerinin ezana karşı bir ön yargılarını olmadığını sadece ezanı okuyan Çiçek’in düzgün okumadığını söylediği öğrenildi. Baba ve oğulun alınan ifadelerinden sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

adana seyhan cami ezan baba oğul saldırı 2 yaralı ezan okunmayacak saldırısı