Bunu Yapanlar Yandı! Bin Kişilik Özel Ekip Kuruldu

TAKİP ET

Maliye ve Hazine Bakanlığı, vergi alanında yapılan suiistimaller üzerine harekete geçti. Uzun zamandan beri alt yapısı üzerine çalıştığı sistemi hayata geçirmeye hazırlanan Maliye Bakanlığı, ilk etapta bin uzmanla işe başlanacak. Merkez üzerinde bütün kurum ve kuruluşların bilgileri toplanacak ve vergide etkinlik en üst seviyeye çıkarılacak. Yapılacak bu uygulama ile Maliye'nin kasasına 16 milyar liralık ek gelir girmesi hedefleniyor.

Maliye ve Hazine Bakanlığı, vergi alanında yapılan suiistimaller üzerine harekete geçti. Uzun zamandan beri alt yapısı üzerine çalıştığı sistemi hayata geçirmeye hazırlanan Maliye Bakanlığı, ilk etapta bin uzmanla işe başlanacak. Merkez üzerinde bütün kurum ve kuruluşların bilgileri toplanacak ve vergide etkinlik en üst seviyeye çıkarılacak. Yapılacak bu uygulama ile Maliye’nin kasasına 16 milyar liralık ek gelir girmesi hedefleniyor. 

3 yıllık Yeni Ekonomi Programı'nda, enflasyon, işsizlik, büyüme gibi hedeflerin yanı sıra tasarruf ve gelir arttırıcı adımlar da atılıyor. Özellikle devletin en büyük gelir kaynağı olan vergi sistemi baştan aşağı değişiyor. 

ETKİNLİĞİ OLMAYAN KALDIRILACAK
Yeni planlamaya göre devlet gelirlerinin artırılmasına yönelik tedbirler alınırken, vergide etkin tahsilat ve kayıt dışılığı azaltmak için vergi süreçlerinde önemli iyileştirmeler yapılmaya hazırlanılıyor. Ayrıca artık etkinliği kalmayan istisna, muafiyet ve indirimler ise kademeli olarak kaldırılacak. 

BAKANLIKTA VERGİ MERKEZİ KURULACAK
Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi sürecini etkin bir şekilde yürütmek adına Büyük Vergi Veri Analiz Merkezi kurulacak. Kurulacak olan merkez, devletin bütün birimlerindeki verileri toplayacak ve çapraz sorgulamalar yapıp vergideki kayıt dışı alanları ortaya çıkararak etkin vergi dönüşümü için bu alandaki şirketlerin üzerine gidecek.

BİN KİŞİLİK EKİP OLUŞTURULACAK
Kurulacak olan merkezde ilk etapta bin nitelikli personel çalışacak. Çalışma grupları vergi ve gelir uzmanlarından oluşacak ve grupları yaptıkları analizlerden çıkan sonuçları çelişki olması halinde mükelleflerle paylaşarak denetim ve ceza sürecine girilmeden gönüllü olarak beyanname vermeye yönlendirecek.

vergi hazine ve maliye bakanlığı vergi kontrolü son dakika yeni birim özel ekip