Bugünkü vaka sayısı 1.309! 22 Ağustos 2020 güncel koronavirüs tablosu

TAKİP ET

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ne yazık ki etkisini kaybetmeden artarak devam ediyor.

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ne yazık ki etkisini kaybetmeden artarak devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından son 24 saatlik veriler aktarılırken bugün ne yazık ki 22 vatandaşımız daha virüs sebebiyle hayatını kaybetti. İşte güncel verilerle ilgili tüm detaylar…

Toplam Vefat Sayısı Kaça Ulaştı?

Sağlık Bakanlığı son 24 saatin güncel verilerini kamuoyuyla paylaştı. Aktarılan bilgilere göre son 24 saat içinde ne yazık ki 22 vatandaşımız daha virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Son eklenen rakamlarla beraber toplam vefat sayısı 6.102’ye ulaştı.


Toplam İyileşen Hasta Sayısı Kaç Oldu?

Bakanlığın güncel verilerine göre bugün koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısı 801 olarak aktarılırken ülkemizdeki toplam iyileşen hasta sayısı 236.370e yükseldi.

Bugün Tespit Edilen Hasta Sayısı

Öte yandan bugün 93.007 yeni test yapılırken bugün tespit edilen yeni hasta sayısı 1.309 olarak açıklandı. Eklenen son rakamlarla beraber ülkemizdeki toplam hasta sayısı 257.032’ye çıktı.


762 Ağır Hasta Var

Diğer yandan güncel koronavirüs tablosuna bakıldığında ülkemizde koronavirüs tedavisi gören toplam 762 ağır hasta olduğu ve hastalarda zatürre oranının yüzde 7,4 olduğu gözlemlendi.

‘Tedbir Alalım’

Sağlık Bakanlığı tarafından aktarılan güncel verileri yorumlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tanı konan hasta sayısının uzun süredir iyileşen hasta sayısından fazla olduğunu belirtti. Kurallara uyulmamasıyla beraber hastalığa yakalanma, bulaştırma, birinin ağır hastalığına yol açma ve sağlık hizmetlerinde yoğunluğa neden olmanın beraberinde geldiğini söyleyen Bakan Koca, ‘Tedbir alalım, yenilen virüs olacak’ sözlerine yer verdi.
 

koronavirüs fahrettin koca