Bugün Hava Nasıl Olacak? 20 Aralık İstanbul, Ankara Ve İzmir Hava Durumu

TAKİP ET

20 Aralık Perşembe hava durumu belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre başka büyük illerimiz İstanbul Ankara ve İzmir olmak üzere Yurt genelinde hava durumu nasıl olacağını sizler için derledik. Peki, bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 Aralık perşembe gününe ilişkin yurt genelindeki hava durumu tahmin raporlarını paylaştı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren il il bölge bölge 20 Aralık hava durumu haberimizin devamında...

20 ARALIK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ege Marmara İç Anadolu Akdeniz batı ve Orta Karadeniz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı Doğu Karadeniz'in iç kesimleri Erzurum Giresun Ardahan Kars Diyarbakır Bingöl ve Mardin çevrelerinde yağış bekleniyor. Tekirdağ ve İstanbul'un Batı kesimleri ile Çanakkale'nin iç kesimleri Balıkesir çevreleri Kocaeli Yalova Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülecek. Adana'da ve Kahramanmaraş çevreleri ile Mersin'in doğusunda Gece saatlerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Türkiye'nin Kuzeybatı ve iç kesimlerinde hava sıcaklıkları 2 ila 5 derece arasında azalacak diğer bölgelerde sıcaklıklarda herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Güney ve Güneydoğu yanlardan genellikle esecek olan rüzgar Kuzeybatı kesimlerde kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta şiddette olacak. Kuzey Ege ve Marmara kıyılarında kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden esmesi beklenen Rüzgar şiddetli olacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre İstanbul Doğu Akdeniz Kocaeli Kırklareli'nin kıyı kesimleri Yalova Balıkesir'in kuzeyi Gaziantep Bursa Adıyaman ve Kilis çevreleri için şiddetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

son dakika hava durumu bugün hava nasıl izmir hava durumu ankara hava durumu istanbul hava durumu 20 aralik hava durumu