Buda Oldu! Edirne'de Sokak Hayvanlarının Kulübelerini Çaldılar

TAKİP ET

Edirne'de şehrin farklı farklı noktalarına sokak hayvanları için yerleştirilen kulübelerden 5 tanesinin çalındığı öğrenildi. Edirne'de yaşanan hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti.

Edirne’de şehrin farklı farklı noktalarına sokak hayvanları için yerleştirilen kulübelerden 5 tanesinin çalındığı öğrenildi. Edirne’de yaşanan hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti.

Edirne’de yaşanan hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Edirne 1. Bölge Müdürlüğü sokak hayvanlarını düşünerek bir süre önce kentin farklı farklı noktalarına hayvan kulübeleri yerleştirdi. Bakanlık tarafından yerleştirilen bu kulübeler  hayvan severler ve hayvanları koruma dernekleri tarafından büyük takdir gördü ve bakımları  bu kişiler tarafından gönüllü olarak üstlenildi. Ancak bakımı ve kontrolü sağlanan farklı noktalardaki kulübelerden 5’inin çalındığı öğrenildi. 

BİR KAMYONETTEN ŞÜPHELENİLİYOR

Yaşanan olay sonucunda bir hayli üzülen ve sinirlenen Edirne Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Kalender yaptığı açıklamada, çevreden  gelen şikayetler sonucunda yapılan kontroller sonucunda 5 kulübenin çalındığını tespit ettiklerini ve plakası belirlenmiş olan bir kamyonetten şüphelendiklerini belirtti. Olay karşısında ne kadar üzgün olduğunu  tekrar tekrar vurgulayan Kalender, bu olayın kanunlara göre çok ciddi bir suç olduğunu, kamu malına zarar verme durumu olduğu ve kanunların işlemesi halinde hırsızlığı yapan kişilerin tespit edilmesi üzerine çok ciddi  bir ceza alabileceklerini söyledi. Ayrıyeten bu olayla ilgili gerekli soruşturmanın başlatılması için polise başvuruda bulunduklarını söyledi.

 

edirne sokak hayvanları hayvan kulübeleri çalındı hırsızlık bakanlık 5 kulübe çalındı