Bu Yiyecekler Tok Tutuyor!

TAKİP ET

Hangi besinlerin daha tok tuttuğunu bilmek ister misiniz?

Kilo vermek istiyorsanız, porsiyonlarınızı azaltmanız çok önemlidir; ancak açlık hissi, diyet programlarının kısa zaman içinde başarısız olmasına sebep olan etkendir. Burada tok tutan gıdalar büyük önem taşır.

İşte iştahınızı kesip tok hissetmenizi sağlayan o besinler…

Yumurta

Protein oranı yüksek olan yumurta, uzun süre açlık hissetmemenize yardımcı olur.

Elma

Elma, karnı tok tutan gıdaların başında gelir. Öğünlerinizden 30 dakika önce bir elma yemeye çalışın. İçeriğindeki lif ve su, sizi tok tutacak ve öğün sırasında az yemenize neden olacaktır.

Leblebi

Leblebinin tok tutma nedeni; tanelerinin kendi ağırlıklarının %18-31 oranında protein içermeleridir. Protein oranının yüksek olması sebebiyle de mide geçişi uzun olup, kana yavaş karışarak tokluğu uzun süre sağlar.

Avokado

Avokadonun içerisinde bulunan tekli doğmamış yağ, potasyum, e vitamini ve folik asit, diğer besinlere kıyasla daha çabuk doyuruyor ve uzun süre tok tutuyor.

Kuruyemişler

Kuruyemişler ve kuru meyveler sizi tok tutan ve az yemenize yardımcı olan gıdalardır. Kuruyemişler iştah bastırıcıdır ve faydalı yağlar ile lifler açısından çok zengindir.

Su

Su içmek tokluk hissi yaratır. Eğer açlık duyuyorsanız, bir bardak su için ve 10 dakika bekledikten sonra hala aç olup olmadığınızı tekrar düşünün.
Ayran
Ayran içtiğinizde beraberinde kalsiyum, yağ, su ve proteinleri vücuda almış olursunuz. Sabah uyandığınızda bazı günler çay yerine ayran tüketebilirsiniz veya akşamüstü 1 büyük bardak içebilirsiniz. Bu sizi tok tutup, akşam yemeğinizde daha az yemek yemenizi sağlayacaktır

tok tutan gıdalar tok tutan yiyecekler tok tutan besinler