Bu sefer Mersin'de bir sahte doktor yakalandı! Çocuk yoğun bakım servisine girmeye çalıştı

TAKİP ET

Mersin'de "anestezi doktoru" olarak kendisini tanıtan hastaneden önlük talep eden şüpheli, güvenlik görevlilerinin dikkati ile yakalanarak polis ekiplerine teslim edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Toroslar ilçesinde bulunan bir hastaneye gelen M.K.U, kendisini "anestezi doktoru" olarak tanıtarak çalışanlardan önlük talep etti. Çocuk Yoğun Bakım Servisine giriş yapmak istediği esnada doktor olmadığından şüphelenilen kişi, hastanenin güvenlik görevlisi tarafından yakalandı.

İhbarın ardından hastaneye gönderilen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan M.K.U. emniyete getirildi. Şüpheli emniyette verdiği ilk ifadesinde, Kulak Burun Boğaz Polikliniğinde muayene olabilmek için geldiği hastanede, boş bir odadan doktor önlüğü çaldığını ve bu sayede kendisini meslektaşı olarak ifade ettiği doktordan muayene olmasının ardından önlükle hastaneden ayrılıp, evine gittiğini ifade etti.

‘MESLEĞİN NASIL OLDUĞUNU MERAK ETTİM’

Olayın ardından doktorluk mesleğini merak ettiği için aynı gün gece vakitlerinde tekrar hastaneye geldiğini ifade eden M.K.U, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisinden giriş yapmaya çalıştığı esnada üzerindeki önlüğün içerisinde bulunan takip cihazı alarmının çalmasının ardından güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını, onlara da yalan söyleyerek sağlık personeli olduğu, söyleyerek gündüz muayene olmak için geldiğinde önlüklerin karıştığı ve önlüğü bırakmak için geldiği ifade etti.

Şüpheli, önlüğü bırakmasının ardından Çocuk Yoğun Bakım Servisine gittiğini, bina girişindeki çalışanlara "anestezi doktoru" olarak kendisini tanıttığı çalışanlardan önlük talep ettiği, temizlik görevlileri ile servise giriş yaptığı esnada doktor olmadığından şüphelenilmesi üzerine güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını ifade etti. "Sahte doktor" M.K.U'nun emniyetteki işlemleri halen devam ediyor.

 

Mersin sahte doktor anestezi