Bu Okullarda Cezalar Normal İşlemiyor! Öğrencileri Dondurulmuş Bezelyeler Üzerinde Diz Çöktürtüyorlar

TAKİP ET

Okullarda her zaman disiplin ve uyulması gereken bazı kurallar bulunur. Bu tüm dünyada aynı düzen içerisinde işlerken dünyanın farklı yerlerinde öğrencilere verilen bazı cezalar hem abartı dedirtiyor.

Okullarda her zaman disiplin ve uyulması gereken bazı kurallar bulunur. Bu tüm dünyada aynı düzen içerisinde işlerken dünyanın farklı yerlerinde öğrencilere verilen bazı cezalar hem abartı dedirtiyor. 

İlk olarak İngilizlerin okullarındaki kurallarına baktığımızda, İngilizler okullarda az arkadaşlık kuralını öğrencilere uyguluyor. İngilizlerin okullarında çok arkadaş edinmek kesinlikle yasak. Okullarda verilen bu yasağa sebep olarak da yeniçağdaki arkadaşlıkların kalıcı olmadığı.

Tokyo’da ise çoğu okulda öğrencilere saç yasağı uygulanıyor. Bazı okullardaki öğretmenlerin öğrenci velilerinden öğrencinin eski fotoğraflarını isteyerek gerçek saç rengini tespit ettikleri de belirtiliyor.

NEW YORK’TA KELİME YASAĞI

New York’ta ise okullarda öğrencilerin bazı kelimeleri kullanmasının yasak olduğu belirtiliyor. Okullarda öğrencilerin, yoksul olmak, fakirlik ve boşanma gibi üzerlerinde kötü etki oluşturabilecek kelimelerin yasak olduğu ve kesinlikle kullanılmadığı belirtiliyor.

ŞİDDETİ TEMSİL EDEN KIRMIZI MÜREKKEB YASAĞI

Avustralya’da bazı okullarda kırmızı mürekkebin yasak olduğu belirtiliyor. Kırmızı mürekkebin yasaklanmasının sebebinin ise kan, şiddet ve öfkeyi temsil etmesinden dolayı olduğu ifade ediliyor.

TUVALET YASAĞI

Chicago’da ise okullarda tuvalet sınırı var. Okullarda her öğrenciye dönem içerisinde sadece 3 kez tuvalete çıkma izni verildiği öğrenildi. Okulların bu sınırlamadaki sebebinin öğrencilerin tuvalete çıkmayı bir kaçamak haline getirdiği olarak belirtiliyor.

EN AĞIRI ÇİN’DE

Çin’deki çoğu okulda öğrenciler yasak veya kurallara uymadığında ceza olarak dondurulmuş bezelyelerin üzerine dizleri çöktürülerek oturtularak cezalarını çekiyorlar. Çin’de okullarda verilen bu ağır cezaya birçok yerden tepki gelse de okullardaki eğitimin öneminin anlaşılması ve disiplinin sağlanması için bunun önemli bir şey olduğu ifade ediliyor.

 

 

Dünya haberleri Dünyadaki okullardaki yasaklar Çinde dondurulmuş bezelye cezası Okullardaki ilginç yasaklar Okullardaki cezalar